febr 22, 2021
12 Views
0 0

Cukor helyett kokain volt a gabonapelyheken

Written by

Drogkereső kutya szagolta ki a majdnem hárommillió dollárt érő szállítmányt egy amerikai kikötőben.

A drogcsempészek képesek bármiben kábítószert elrejteni. Ezt bizonyította be Cincinnati város kikötőjében az amerikai határőrség, aminek egyik drogkereső kutyája egy gabonapelyheket tartalmazó szállítmányra jelzett be.

A határőrség közleménye szerint a húsz kilogrammos szállítmány Peruból tartott egy hongkongi címre, és amikor közelebbről is megnézték, a határőrök fehér port vettek észre a pelyheken, valamint egy szürkés színű anyagot. Egy vizsgálat után kiderült, hogy a pelyhek kokaint tartalmaztak. Az amerikai határőrség közlése szerint a lefoglalt drog utcai értéke több mint 2,8 millió dollár, azaz nagyjából 830 millió forint volt.

Az amerikai határőrség a drogfogásról szóló közleményükben emlékeztettek arra, hogy rendszeresen ellenőrzik a nemzetközi szállítmányokat a belépési pontokon drogok, fegyverek és egyéb tiltott termékek után kutatva. A közlemény szerint 2020-ban egy átlagos napon több mint 1600 kilogramm kábítószert foglaltak le az amerikai határőrök.

A kokaincsempészek kreativitására több példa volt az elmúlt években. Tavaly tavasszal például arcmaszkok közé rejtve találtak egymillió brit fontot (nagyjából 415 millió forint) érő kokaint egy lengyel teherautóban a brit hatóságok, de volt, aki műpéniszbe dugva próbálkozott a csempészettel, egy 81 éves kolumbiai nőnél pedig kerekesszékébe rejtve találtak kokaint.

De a csempészek nagyon szeretik a banánszállítmányokat, azok között rendszeresen találnak kokaint, olykor a akár egy angliai Tescóban, lengyel Auchanokban, vagy egy cseh Lidlben is.

Volt olyan is, aki a parókája alá eldugott kokainnal próbálkozott, de ő gyorsan le is bukott:

24.hu/szorakozas/2021/02/22/cukor-helyett-kokain-volt-a-gabonapelyheken/

Komment írása

Article Categories:
24.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?