ápr 28, 2021
7 Views
0 0

Csütörtöktől újraindulnak a preventív onkológiai szűrővizsgálatok

Written by

Csütörtöktől újraindulnak az egészségesnek vélt emberek körében végzett, megelőzést szolgáló, népegészségügyi célú, szervezett onkológiai szűrővizsgálatok – ezt Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere jelentette be közösségi oldalán szerdán.

A magyar egészségügy az utóbbi hetekben olyan módon jutott túl a koronavírus-járvány harmadik hullámának legkritikusabb szakaszán, hogy valamennyi beteg számára biztosított maradt az ellátás 

– hangsúlyozta Kásler.

Kiemelte, a járvány visszaszorításához azonban a legfontosabb eszköz továbbra is az oltás, ezért arra biztat mindenkit, hogy regisztráljon és éljen az oltás lehetőségével.

Csak az egészséges emberek esetében függesztették fel a szűrést

Ettől teljesen különbözik az, ha valakinek bármilyen tünete, panasza van. A daganatos diagnosztikát és terápia minden formáját a járványügyi időszakban mindig el kellett végezni

így tisztázta néhány napja a miniszter azt a kérdést, hogy valójában az egészségesek szűrését függesztették fel néhány hétre.

A Népegészségügyi Központ márciusban közölte, hogy a járványhelyzet nem befolyásolja az ilyen típusú vizsgálatok hatékonyságát. Jelenleg a hazai egészségügy teljesítőképességét a koronavírus-világjárvány leküzdése köti le elsősorban, de a népegészségügyi szűrés a járvány idején is a szektor egyik fontos feladata, írták, hozzáfűzve: kiemelten kezelik az emlő-, a méhnyak- és a vastagbél-, végbélrák-szűréseket. Az ellenzéket ez nem hatotta meg.

index.hu/belfold/2021/04/28/egeszsegugy-jarvany-kasler-miklos-szurovizsgalat-onkologia/

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Belföld · Index.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?