márc 31, 2021
1 Views
0 0

Csupasport: tíz óra alatt futott 88 kilométert

Written by

Bár fiatalabb korában a kanadai Katherine Short még kerékpározott, s indult versenyeken az Egyesült Államokban és Európában is, egy ideje már a terepfutásnak szenteli idejét.


Hirdetés

A koronavírus-járvány miatt a megszokottnál sokkal kevesebb versenyt rendeznek, közben pedig a sportolók, az amatőrök kihívásokra vágynak, így aztán még inkább divatba jött, hogy egy-egy útvonalon a futók FKT-t, azaz a leggyorsabb ismert időt (Fastest Known Times) érjenek el. Honlapunk is beszámolt ilyen kísérletekről, és most következzen egy újabb, ezúttal Katherine Shorttól, aki 10 óra alatt teljesített 88 kilométert Kanadában.

A Sunshine Coaston futott Langdale-től Earls Cove-ig, szinte komptól kompig. Egy kedves barátja, Nick Duff inspirálta a kihívásra, ő maga ugyanis még januárban tette meg az utat, és 9:29-cel állított fel rekordot.

Katherine Short nagyjából 10-11 óra közötti időt tűzött ki magának, szóval meglehetősen feldobta, hogy végül 9:52 alatt ért célba. A teljesítménye azért is érdekes, mert bár 2020 nyarán felállított néhány FKT-t futásban, összességében újoncnak számít az ultrában. Gyerekként versenyszerűen mountain bike-ozott hazájában, az Egyesült Államokban és Európában is.

A teljes cikket elolvashatja a csupasport.hu oldalon.

www.nemzetisport.hu/egyeb_egyeni/csupasport-tiz-ora-alatt-futott-88-kilometert-2818377

Komment írása

Article Categories:
nemzetisport
banner

Vélemény, hozzászólás?