márc 29, 2021
7 Views
0 0

Csúnyán leégett az első megmérettetésén a Forma-1-be dollármilliárdokért bevásárolt újonc: gúnytábla lett Mazepinből

Written by

Hiába a dollármilliók, mindössze három kanyarig jutott a debütáló futamán, már az első Forma–1-es megméretése után az újonc orosz Nyikita Mazepinen (22) gúnyolódnak a száguldó cirkusz rajongói. A sorozat fekete bárányának tartott Haas-pilóta számára a különleges nap hamar rémálommá vált Bahreinben. A 19. helyről rajtoló orosz a harmadik kanyarig jutott, ott elvesztette az autója felett az uralmat, megcsúszott, és csak a pályát szegélyező fal tudta megállítani.

(A legfrissebb hírek itt)

– Nagyon sajnálom a csapatot, mert megérdemelték volna, hogy ennél sokkal jobb eredményt érjünk el. Nagyon dühös vagyok magamra – mondta csalódottan a futamot követően Mazepin. – Mick Schumacher nagyon közel volt, így arra összpontosítottam, hogy ne ütközzünk össze, ezután pedig elvesztettem az uralmam az autó felett, nem tudtam a pályán tartani. Ez életem egyik legrosszabb napja.

Az orosz egy kört sem tudott megtenni a Haas autójával / Fotó: GettyImages

Az orosz egy kört sem tudott megtenni a Haas autójával / Fotó: GettyImages

Kiesése után az F1-rajongók sem kímélték a hibázó pilótát. A legtöbben azt emlegetik, hogy csak milliárdos üzletember édesapja, Dmitrij (52) miatt került be a sorozatba, aki állítólag 20 millió dollárt (6,1 milliárd forintot) fektetett a Haas csapatába azért, hogy fia az istálló versenyzője lehessen.

(Ez is érdekelheti: „Nem vagyunk egyformák” – Schumacher fiára hatalmas nyomás nehezedik: nem akarja, hogy az apjához hasonlítgassák)

„Mazepin újra bebizonyította, egy F1-es ülést meg lehet venni, de a tehetséget és ügyességet nem” – írta az egyik kommentelő.

De olyan is volt, aki még keményebben beleállt a fiatal oroszba:

„A legjobb dolgot csinálta, amit csak lehetett, egy futam alatt kiírta magát az F1-ből.”

Az újonc ráadásul nem először hibázott a Haasnál... Aláírása után néhány héttel már botrányba keveredett, közösségi oldalára egy olyan videót töltött fel, amelyen egy dekoratív hölgy melleit és combját fogdossa. Az ügy hatalmas felháborodást keltett, a versenyző nem győzött elnézést kérni a vállalhatatlan viselkedéséért.

A bahreini megméretés nemcsak a villámgyorsan véget érő bemutatkozás miatt volt különleges, az élen a brit Lewis Hamilton (36) és a holland Max Verstappen (23) az utóbbi évek talán legizgalmasabb utolsó köreit produkálta, melyből végül a hétszeres világbajnok Mercedes-versenyző jött ki győztesen, a harmadik a csapattársa, a finn Valtteri Bottas (31) lett.

(Ez is érdekelheti: Minden idők leghosszabb Forma-1-es szezonja következik)

A VB állása:

Pilóták

1. Lewis Hamilton 25 pont

2. Max Verstappen 18

3. Valtteri Bottas 16

Csapatok

1. Mercedes 41

2. Red Bull 28

3. McLaren 18

Blikk Megmondó

EXTRA AJÁNLÓ
Micsoda?! Durva árcsökkenés történt a drogérialáncnál (x)
Mennyit kell ráfizetnünk, ha gyorsan akarunk lakásfelújítási kölcsönt? (x)

www.blikk.hu/sport/forma-1/nyikita-mazepin-vereseg-szurkolok-guny/pr7bgk9

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk · Sport
banner

Vélemény, hozzászólás?