nov 22, 2020
5 Views
0 0

Csúnya ügy forgatja fel a svéd kisváros életét – Mi vagyunk a medvék

Written by

Mintha megállt volna az idő Björnstadban. A távoli svéd kisváros közössége abban reménykedik, hogy a hokicsapat sikere új lendületet adhat a fejlődésnek. Mindennek alapja, hogy az egykori jégkorongozó sztár, Peter a családjával együtt visszatér a kisvárosba. Mindenki azt reméli, hogy gatyába rázza, és győzelemre vezeti a hullámzó teljesítményt nyújtó hokicsapatot. A dolog azonban nem ilyen egyszerű.

Kedvcsinálónak itt a sorozat beharangozója:

A csapatot, amelyet át kellene vennie, nem lehet megmenteni. Peter ezért úgy dönt, hogy a keményen edző új sztárra, a junior játékos Kevinre összpontosítja figyelmét. Az eredmény nem marad el. A junior csapat egymás után nyeri a mérkőzéseket, reményt keltve ezzel az emberekben. A település jövőjének záloga ugyanis a maroknyi tizenéves srácon múlik, ha nem nyerik meg a bajnokságot, az új hokis középiskola és jégpálya másik városban épül fel. A fiúk egyre nagyobb nyomás alá kerülnek, mígnem a nagy teher erőszakos cselekményhez vezet. A csúnya ügy fenekestül felforgatja a kis város életét, a gyanúsítgatások úgy terjednek, akár a vízbe dobott kavics által keltett hullámok a tóban. a hatása alól senki sem tudja kivonni magát.

A település jövője függ a csapat sikerétől (Fotó: HBO)

A település jövője függ a csapat sikerétől (Fotó: HBO)

Nálunk is jól ismerik Fredrik Backman nevét. A svéd író Az ember, akit Ovénak hívnak című regényével hódította meg a világot, a könyvét eddig 46 nyelvre fordítottak le és több mint tizenkétmillió példányt adtak el belőle. A Mi vagyunk a medvék is bestseller lett, mindkettő magyarul is olvasható. Ez utóbbi azokról az álmokról szól, amelyek összekötik a kis közösséget, és azokról a titkokról, amelyek széttépik ezeket a kötelékeket. Emellett azt a kérdést feszegeti, mekkora bátorság kell ahhoz, hogy az egyén szembeszálljon a csoportérdekekkel, illetve azt, hogy milyen következményei vannak annak, ahogyan a fiainkat neveljük.

Kapcsolatok repedeznek, életek törnek ketté (Fotó: HBO)

Kapcsolatok repedeznek, életek törnek ketté (Fotó: HBO)

A kisvárosi lét mindig is jobban foglalkoztattak Backmant, sokkal érdekesebbnek találja azt. A nagyvárosban könnyen asszimilálódhat az ember, könnyebben találhat ismerősöket, barátokat, a kisvárosban viszont kénytelenek vagyunk olyanokkal is kapcsolatba lépni, akik mások, mint mi, mert nincs más helyettük.

A kisvárosban semmi sem marad titokban (Fotó: HBO)

A kisvárosban semmi sem marad titokban (Fotó: HBO)

A minisorozat főszerepeiben Ulf Stenberg (Az osztálytalálkozó, Sandhamni gyilkosságok), Aliette Opheim (Fekete tó, Johan Falk-krimik, Mérgezett örökség) és Tobias Zilliacus (A hipnotizőr, Mérgezett örökség) látható, mellettük jégre lép a Beartown-i ifjúsági hokicsapat.

Szilágyi G. Gábor

Blikk Megmondó

EXTRA AJÁNLÓ
Forralt bor, gyömbér, fahéjas alma: illatokkal is hangolódhatunk az ünnepre (x)
Miről ismerjük fel a kiváló minőségű árut, terméket? Itt a válasz (X)

www.blikk.hu/sztarvilag/filmklikk/a-tvr-het-ajanlja/0e74tf5

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?