febr 27, 2021
20 Views
0 0

Csúcsterhelésre készülnek a kórzázak

Written by

A napilap kórházi vezetőkkel beszélt, akik elmondták: a műtőket, s azzal a nemrég újraindított egynapos ellátásokat is leállították, betegeket nem küldenek haza, csak újakat nem vesznek fel. Az orvosokat, nővéreket sorra vonják be a covid-ellátásba. Emlékezetes, Orbán Viktor kormányfő a pénteki rádiónyilatkozatában közölte, emelt szintű készültséget rendelt el a kórházakban.

A lap úgy tudja, hogy a kórházak nagyobb hányadában még bőven van ágy, ám ezek ütemesen telnek. Úgy tudjuk azonban, hogy a Dél-Pesti Centrumkórház, az Országos Korányi és Pulmonológiai Intézet, a Szent János továbbá a Jahn Ferenc kórház intenzív osztályain már alig van szabad hely. Kisegítésükre már felkészülnek újabb fővárosi intézmények. 

A napilap arra is kitér, hogy bár a kormány is több alkalommal arról beszélt, hogy a járványfolyamatok drámai romlására számítanak, érdemi szigorításokról nem döntöttek. Igaz, azóta érkeztek javaslatok.

A vírusmutációk  nemcsak könnyebben fertőznek, hanem súlyosabb megbetegedést is okozhatnak. Ezért arányaiban már most több a kórházban kezeltek száma, mint a második hullám csúcsán volt.

Közben a harmadik járványhullámmal terhelt egészségügyi dolgozóknak új szerződést is alá kell írniuk. A lap szerint több nagyobb kórházban traumatológusok, aneszteziológusok, hasi sebészek, szülészek nem akarnak aláírni. Az egyik orvos a lapnak azt mondta: a pillanatnyi helyzetben az lenne a legjobb, ha a szolgálati jogviszony bevezetését elhalasztanák arra az időre, amikor az ország már túl jutott a harmadik hullámon.

Címlapkép forrása: MTI/EPA/EFE/Brais Lorenzo

www.portfolio.hu/gazdasag/20210227/csucsterhelesre-keszulnek-a-korzazak-471826

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Gazdaság · portfolio.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?