márc 30, 2021
4 Views
0 0

Csúcson az új koronavírus-fertőzöttek száma Görögországban, a kórházak súlyos nyomás alatt állnak

Written by

Csúcson az új koronavírus-fertőzöttek száma Görögországban, a kórházak súlyos nyomás alatt állnak

Görögországban újabb csúcsot ért el a koronavírussal fertőzöttek napi száma kedden 4340 esettel, miközben a kórházak súlyos nyomás alatt állnak a járvány újabb hulláma miatt.

“Magas ez a szám, de ez részben annak tudható be, hogy megkétszereztük a teszteléseket az utóbbi napokhoz képest” – mondta egy görög egészségügyi tisztségviselő a Reuters hírügynökségnek nyilatkozva.

A hatóságok hétfőn 1724 új fertőzöttet regisztráltak. Az esetszám megugrása mindemellett fokozza a május 14-én induló turisztikai szezonnal kapcsolatos aggályokat. Görögország gazdaságának mintegy ötödét a turisztikai ipar teszi ki, amely súlyos visszaesést szenvedett el tavaly a járvány miatt komoly csapást mérve a pénzügyi válságból kilábaló törékeny görög gazdaságra, amelyet nagyon megviselhet egy újabb elveszített turisztikai szezon.

A kormány abban reménykedik, hogy az otthoni tesztkészletek bevonásával zajló tömeges tesztelési kampánnyal a következő hetekben megfékezhető lesz a vírus terjedése.

Görögországban eddig 260 077 koronavírus-fertőzöttet azonosítottak, akik közül 8017-en hunytak el a kórban.

A görög kormány nemrég rendeletben utasította a magánkórházakban, illetve rendelőkben dolgozó orvosokat, hogy kötelezően segítsenek a koronavírus-járvány miatt túlterhelt állami kórházakban.

atv.hu/MTI

Ajánlom

www.atv.hu/kulfold/20210330-csucson-az-uj-koronavirus-fertozottek-szama-gorogorszagban-a-korhazak-sulyos-nyomas-alatt-allnak

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?