ápr 13, 2021
9 Views
0 0

Csúcson a fertőzöttek napi száma, Törökország szigorít

Written by

Törökország kedden szigorított a koronavírus-járvány megfékezését szolgáló korlátozásokon, mert újabb csúcsot ért el a fertőzöttek napi száma.

Recep Tayyip Erdogan török elnök közölte, hogy szerdától két órával korábban, vagyis este hétkor kezdődik az éjszakai kijárási tilalom, emellett korlátozzák a tartományok közti utazásokat is. Közölte azt is, hogy a kedden kezdődött ramadán (iszlám böjti hónap) végéig be kell zárniuk a sportlétesítményeknek, valamint betiltják az esküvők és más rendezvények megtartását a zárt helyiségekben.

Az egészségügyi minisztérium szerint 59 187 fertőzöttet regisztráltak az utóbbi 24 órában, ami újabb rekordnak számít. A 84 millió lakosú országban a legsúlyosabban érintett térség Isztambul és környéke. A Boszporusz partjain elterülő nagyvárosban az utóbbi héten átlagosan 800 fertőzött jutott százezer lakosra. A fővárosban, Ankarában ugyanakkor százezer főre jutó 420 fertőzöttet regisztráltak.

Törökországban a járvány kitörése óta több mint 3,9 millió fertőzöttet azonosítottak, akik közül 34 182-en hunytak el a kórban.

index.hu/kulfold/2021/04/13/egy-honapja-folyamatosan-no-a-fertozottek-szama-az-egyesult-allamokban/csucson-a-fertozottek-napi-szama-torokorszag-szigorit/

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Index.hu · Külföld
banner

Vélemény, hozzászólás?