jún 8, 2021
12 Views
0 0

Csökkenni kezdett az eper ára

Written by

Csökkenni kezdett az eper ára

Ahogy megérkezett a melegebb idő már be is robbant a piacokra a szabadföldön termő eper. Alig egy hete még akár 5-6 ezer forintot is elkértek egy kiló eperért, de ma már akár ezer forintért is lehet vásárolni a gyümölcsből. Az ATV Híradó riportja.

Egymást érik az út szélén sátorból vagy napernyő alól, kisasztalról epret árusító termelők. Van, ahol 1500 forintot kérnek egy kiló eperért, de ennél drágábban is árusítják a gyümölcsöt.

Debrecenben azt mondják, hogy márciusban még nyolcezer forinttal kezdték az árusítást, azóta azonban már itt is ezer forint körülre csökkent az ára. A termelők szerint hirtelen sok lett a gyümölcsből, ezért megy le az ár, ami viszont a vásárlóknak még mindig sok. 

Decki Károlyné híradónknak azt mondta, még nem látják, mikor fog megállni a csökkenés. „Mi szeretnénk egy ezer forintnál megállni, hogy befőzésre tudják vinni, de ez sajnos nem rajtunk múlik” – árulta el.

Sok helyen szerveztek korábban szedd magad akciókat az eperföldeken, de a legtöbb termelő azt mondta, hogy ezt inkább kihagyják, mert a hozzánemértő önkéntes szedők több kárt okoztak, mint amennyit fizettek a leszedett eperért.

A termelőknek olcsó, a vevőknek drága az eper

atv.hu

Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20210608-csokkenni-kezdett-az-eper-ara

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?