ápr 27, 2021
2 Views
0 0

Csókay András: Nemtelen ellenzéki kritikák érik a kormányt

Written by

Három hete 54 lélegeztetett beteg volt a Honvédkórházban most pedig 8-9 van, megszűnt a Covid osztály és mátrix osztállyá alakult – hozta fel példaként az idegsebész. Csókay András szerint azt látni, hogy fokozatosan a visszarendeződés irányába haladnak a dolgok az egészségügyben.

Túl vagyunk a nehezén, az átoltottság pedig nő, tehát minden remény és bizalom megvan abban, hogy nem lesz visszaesés

– tette hozzá.

Ami a halálozásokat illeti, Csókay András elmondta, azokra nézve egyetlenegy releváns adat van, az pedig a többlethalálozási mutatók.

Az egy releváns adat, hogy hogy tudott teljesíteni az illető ország egészségügye. Sajnos azt kell mondani, hogy az egészségügy átrendeződése 2010-ben kezdődött, hiszen előtte kórházbezárások és iszonyatos forráskivonások történtek

– tette hozzá az idegsebész.

Úgy fogalmazott, az egészségügy, amikor rátört a Covid, egy elfogadható állapotban volt, akár Nyugat-Európai mércével is mérve.

Kiemelte, a nyugat- és kelet-európai országok egészségügyi felkészültsége alapján Magyarországot a kelet-európai országok többlethalálozási adataival kell összehasonlítani,

sőt van olyan nyugat-európai ország a fejlett korábbi egészségügyével, amely mögöttünk áll a többlethalálozást tekintve.

Arra a felvetésre, hogy egyre hevesebb viták folynak az Országgyűlésben, Csókay András evangéliumi példával élve elmondta, Krisztus is kiverte a farizeusokat a templomból, mert az egy szent hely, és a parlament is az ország szempontjából egy szent hely.

Teljes beszélgetés: 

HírTV

hirtv.hu/magyarorszageloben/csokay-andras-nemtelen-ellenzeki-kritikak-erik-a-kormanyt-2520776?utm_source=feed&utm_medium=rss

Komment írása

Article Categories:
hírtv
banner

Vélemény, hozzászólás?