ápr 4, 2021
18 Views
0 0

Csíkszeredában több mint háromezer-ötszázan vettek részt a húsvétvasárnapi ételszentelésen (Videó!)

Written by
[embedded content]

Csíkszeredában több mint háromezer-ötszázan vettek részt a húsvétvasárnapi ételszentelésen (Videó!)

Csíkszeredában több mint háromezer-ötszázan vettek részt a hagyományos húsvétvasárnapi ételszentelésen a járvány elleni rendelkezések szigorú betartásával. Az Agerpres hírügynökség beszámolója szerint a város polgármesteri hivatala idén nemcsak a közigazgatási palota előtti téren, hanem a tér mellett elhaladó sugárúton is lehetővé tette az ételszentelést. Így a családok a járvány miatt megkövetelt távolság betartásával sorakozhattak fel, és várhatták, hogy húsvéti ételeiket megszenteljék a liturgiát végző papok.

Amint a szekelyhon.ro portálon közölt kisfilmen látszik, a családok többsége fonott kosárba csomagolta a szentelni vitt ételeket, és sokan népviseletbe öltöztek a ceremóniára. A papoknak több kilométert kellett megtenniük, míg mindenki előtt elhaladtak, és minden kosarat szenteltvízzel hintettek meg. A járványügyi szabályokat szigorúan betartó, fegyelmezett csíkszeredai ételszentelést pozitív példaként említette vasárnapi nyilatkozatában Vlad Voiculescu román egészségügyi miniszter.

Meghatottak a csíkszeredai képek, a húsvétot ünneplő hívekkel, akik egyben a felelősségtudatukat és szolidaritásukat is kinyilvánították. Gratulálok a szervezőknek és a résztvevőknek!

– mondta.

Csíkszeredában vasárnap 2,36-ot tett ki az elmúlt két hétben jegyzett új fertőzések ezer lakosra számított aránya. A szám elmarad az országos átlagtól.

Forrás: MTI; Fotó: MTI/Veres Nándor

#wpdevar_comment_4 span,#wpdevar_comment_4 iframe{width:100% !important;}
pestisracok.hu/csikszeredaban-tobb-mint-haromezer-otszazan-vettek-reszt-a-husvetvasarnapi-etelszentelesen-video/

Komment írása

Article Categories:
pestisracok · Videó
banner

Vélemény, hozzászólás?