máj 30, 2021
17 Views
0 0

Cseh László a felesége biztatására még nekimegy az olimpiának

Written by

Cseh László az ötödik olimpiájának is nekifut, de Tokió után befejezi pályafutását.

Az olimpiai ezüst- és bronzérmes, világ- és Európa-bajnok úszó edzője, Plagányi Zsolt és dr. Sós Csaba szövetségi kapitány, valamint dr. Wladár Sándort az úszószövetség elnöke után a feleségére is hallgatott és nekivág Tokiónak.

A közelgő búcsúmra is csak azt mondhatom, hogy ha itt a történet vége, legyen az totális, azaz mindenféle versengésnek a befejezése. Versenyzőként is mindig úgy gondolkodtam, hogy nincs köztes megoldás, vagy csinálom, vagy nem, de ha igen, akkor mindent bele

– nyilatkozta az SzPress Hírszolgálatnak a 35 esztendős úszó.

Cseh azt is elárulta, a szakemberek unszolása is sokat számított, de feleségével édeskettesben döntöttek arról, hogy az ötödik olimpiája lesz sportolói pályafutásának utolsó állomása, utána nincs tovább, se ráadás, se újabb tanakodás. Diána pedig arra bíztatta, hogy ne hátráljon meg, álljon az olimpiai kihívás elébe. A magyar úszó pedig rendkívül komolyan áll hozzá.

„Tartom magamat ahhoz, hogy ha már olimpikon lehetek, akkor meg is kell tennem mindent a jó szereplésemért. Ennyit és nem többet. Nem nyomaszt már a megfelelési kényszer, feszültség sem lesz bennem. Laza leszek és nem görcsös, de nem fogják azt mondani rólam, hogy a Cseh Laci mindjárt elalszik a vízben. Bármeddig is jutok a 200 vegyesen, tudni fogom, hogy amit elértem, azt senkisem veheti el már tőlem, ami maradandó volt eddig, az maradandó is marad.”

Tizenhárom évvel ezelőtt, a pekingi olimpián három számban is ezüstérmet nyert, mind a háromban Európa-rekordot javított, és mindháromszor Michael Phelps volt gyorsabb nála. Első világbajnoki címét 2005-ben Montrealban ünnepelhette, amikor a 400 vegyesen volt a mezőny legjobbja. Tíz évvel később Kazanyban a 200 pillangó megnyerésével bizonyította, hogy még mindig számolni kell vele.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.


Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért.
Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

24.hu/sport/2021/05/30/cseh-laszlo-tokioi-olimpia-200-vegyes-indulas/

Komment írása

Article Categories:
24.hu · Sport · Úszás
banner

Vélemény, hozzászólás?