ápr 26, 2021
9 Views
0 0

Cseh Katalin és a Szegény Állatok

Written by

Cseh Katalin és a Szegény Állatok

Cseh Katalin állatkísérletes cukiposztot osztott meg szombaton, mi pedig még abba is belekötünk, amikor jót akar a momentumos EP-képviselő – vélhetően nagyjából ennyi maradhat meg egy balliberális érzelmű olvasóban, miután elolvassa ezt az írást. Oly korban élünk, amikor a Föld védelmében nem gyermeket vállalni a divat, pulcsit pedig manapság gyermekpótló háziállatoknak kötnek, hogy legyen miről fotót készíteni az Instára. Cseh Katalin is a modern kor embere, aki elképzelni sem tudja, miket kell átélniük azoknak az állatoknak, akiket például a kozmetikai termékek teszteléséhez használnak – amit persze mi sem –, azt azonban elképzelni sem tudja, mit kell átélnie egy emberi magzatnak, akit végül kozmetikai termékek teszteléséhez, előállításához használnak fel. És nekik még csak világnapjuk sincs.

Szombaton újabb poszttal örvendeztette meg az internet népét Cseh Katalin momentumos EP-képviselő. A kísérleti állatok védelmének világnapja alkalmából született bejegyzés megejtő érzékenységgel szól a kísérletek alanyainak sorsáról, hiszen, mint Cseh Katalin fogalmaz,

elképzelni sem tudom, miket kell átélniük azoknak az állatoknak, akiket például a kozmetikai termékek teszteléséhez használnak.

A EU-hoz is nekidörgölőző politikus ezután kifejti:

az Európai Unióban már évekkel ezelőtt teljes tiltást vezettek be a kozmetikai termékekhez szükséges állatkísérletekre, azonban a világ számos pontján sajnos még mindig megengedett ez. Állatbarátként és két kutyus felelős gazdijaként úgy vélem, a kozmetikai termékek kapcsán világszinten meg kell szüntetnünk ezt a gyakorlatot.

Forrás: Cseh Katalin/Facebook

A kozmetikai célú felhasználás szélsőségei

Érthető, elfogadható és világos érvek ezek. Azonban önkéntelenül beugrott, hogy mindaz, amit Cseh Katalin az állatok védelme és szenvedése kapcsán megfogalmazott, milyen tipikus és mennyire árulkodó. Mainstream körökben, ahol a háziállat kvázi gyermekpótlóként funkciónál – nehogy egy újabb emberi lénnyel károsítsuk meg az amúgy is gyászos jövő felé tekintő bolygót –, elő sem fordulhatna, hogy valaki hasonló érzékenységgel foglalkozzon az abortusz kapcsán, például ilyenformán:

elképzelni sem tudom, mit kell átélnie annak a magzatnak, akit kozmetikai termékek előállításához használnak fel.

Vagy:

az Európai Unió/Egyesült Államok már évekkel ezelőtt teljes tiltást vezetett be emberi magzatok kozmetikai célú felhasználásához. Emberbarátként a koztetikai termékek kapcsán világszinten meg kell szüntetnünk ezt a gyakorlatot.

Nincs védjegy

Mondjuk utóbbi mondatot le sem írhatná, hiszen sem az EU-ban, sem az USA-ban nincs ilyen tiltás. Sőt, a termékek gyártóinak fel sem kell tüntetni, hogy abortált magzatokat használtak fel a tesztelés vagy éppen a termékgyártás során. Nincs ilyen termékmegjelölés, pedig ilyen termék szép számmal akad. Eltávolodva Cseh Katalin személyétől, de ezt a képmutató hozzáállást olyan szervezetek használják ki, amelyek abortuszpárti propagandát folytatnak (és jól is élnek) abortált magzatok eladásából. Ilyen a Planned Parenthood is. Eltávolodva Cseh Katalin személyétől, Cseh Katalin a születésnapján éppen ennek a szervezetnek indított gyűjtést. A politikus az érzékeny téma kapcsán különben azt nyilatkozta: náci propaganda, hogy a Planned Parenthood magzatok szerveivel kereskedne, holott erről a szervezet tagjai is nyilatkoznak rejtett kamerás felvételeken (egyikük Lamborghinit gondolt vásárolni az üzleten). Szóval nem az a kamu, hogy ez náci propaganda. A Planned Parenthood egy náci szervezet.

Hogy mennyire is náci a Planned Parenthood, arról a Mandiner hasábjain Szilvay Gergely is megemlékezett, felidézve, hogy a „civil szervezetet” alapító Margaret Sanger, a ’40-es évek amerikai szocialista aktivistája mennyire osztozott a túlnépesedéstől való korabeli félelemben, és elkötelezett híve volt az eugenikának is, amit ma fajnemesítésként értelmezhetünk. Szilvay Gergely szerint vitatott, hogy Sanger „rasszista lett volna és a feketék elszaporodását igyekezett volna megakadályozni”, azt azonban leszögezhetjük, hogy a szervezet kétes klinikáit jelenleg is olyan területeken üzemelteti, amelyet döntően nem a „heteroszexuális keresztény fehér férfiak és nők” uralnak.

Forrás: Cseh Katalin/Facebook

Világnap

Visszatérve a kísérleti állatok védelmének világnapjára: ez egy nagyon fontos kérdés. Hiszen a szenvedő állatot állítja a középpontba, nem védi az érdekelt felet. Ugyanakkor, ahogy Cseh Katalin a Planned Parenthood kapcsán fogalmaz:

a Planned Parenthood azon dolgozik, hogy e döntés (az abortusz) a családoknál és a nőknél maradjon.

Ebben az esetben tehát nem az életét elvesztő magzat, leendő emberi lény, azaz a szenvedő fél a védendő, hanem az érdekelt fél. Márpedig a fogantatás pillanatától az a kis életcsíra egy emberpalánta, amely talán megérdemelne legalább egy világnapot. A kísérleti magzatok védelmének világnapját.

Vezetőkép: facebook.com

#wpdevar_comment_4 span,#wpdevar_comment_4 iframe{width:100% !important;} #wpdevar_comment_4 iframe{max-height: 100% !important;}
pestisracok.hu/cseh-katalin-es-a-szegeny-allatok/

Komment írása

Article Categories:
pestisracok
banner

Vélemény, hozzászólás?