márc 30, 2021
9 Views
0 0

Családi tragédia Ajkán: az örökség miatt ölhette meg az apját József, aki szörnyű tette után magával is végzett – Ezt mondják a rokonok

Written by

Az elkövető alig kétszáz méterre lakott a szülői háztól a feleségével és a négy gyermekükkel. Szerettünk volna beszélni velük tegnap, de nem kívántak nyilatkozni. Az áldozat unokaöccse, Antal Imre (70) azonban elárulta: idősebb A. József felesége három éve meghalt, ezután a megözvegyült férfi mindhárom fiát kihagyta az örökségből. A házát az egyik lányunokájára hagyta. A rokonok szerint ez nagyon bántotta a fiát, aki vasárnap a gyilkosává vált. De Antal Imre azt is lehetségesnek tartja, hogy József a pszichés betegségére kapott gyógyszereket nem szedte az előírtak szerint.

Az áldozat unoköccse, Antal Imre szerint régre visszanyúltak a családi viták / Fotó: Zsolnai Péter

Az áldozat unoköccse, Antal Imre szerint régre visszanyúltak a családi viták / Fotó: Zsolnai Péter

A. József végzett az apjával, majd a saját életét is eldobta

A. József végzett az apjával, majd a saját életét is eldobta

(A legfrissebb hírek itt)

A városban megtaláltuk a gyilkossá vált egykori bányász egyik bátyját is. Mint mondta, ha sejtette volna, hogy a fivére mire készül, próbálta volna megakadályozni, de sajnos senki sem lát bele a másik ember fejébe.

Sokáig haragban álltak, sokszor be sem engedte magukhoz édesapánkat József, de karácsonykor kibékültek és találkoztak is. Valóban igaz, hogy apánk a házát az egyik unokájára íratta, József lánya az örökös. A másik öcsém is egy kicsit neheztelt rá emiatt, de én nem foglalkoztam vele – mesélte a Blikknek a gyilkos férfi testvére. – Sajnos már nem engedtek be senkit a rendőrök, így még elbúcsúzni sem tudtunk tőlük, de talán jobb is, így legalább a szép emlékek maradnak meg róluk. Szerettem a testvéremet, de nagyon bánt, hogy képes volt erre a szörnyűségre. El lehetett volna ezt rendezni másképp is – kesergett a férfi.

(Kapcsolódó: Családi tragédia Ajkán: megölte 80 éves apját, felgyújtotta a házat, majd magával is végzett egy férfi – videó)

A Blikk információi szerint miután József megölte az apját és felgyújtotta a házat, búcsúlevelet írt, amit a nyakába akasztott, majd felakasztotta magát. Úgy tudjuk, hogy írásában a rendőröket is hibáztatta valamiért. Értesüléseink szerint elképzelhető, hogy a hatóságokkal szembeni sérelmének az alapja az volt, hogy évekkel ezelőtt elvitték, miután az utcán elkezdett őrjöngeni. Akkor azt hallucinálta, hogy meg akarják támadni. Ekkor pszichiátriára is került, ahova később magától is visszament segítségért. Ezt az információnkat a családtagjai is megerősítették.

Ez is érdekelheti: Tragédia: holtan találták apát és fiát egy ajkai családi házban

Kiszámítható kölcsöre van szüksége?

Fix törlesztő, forint alapon a teljes futamidőn keresztül. A Bank360 hitelkalkulátorával
könnyen összehasonlíthatja különböző bankok ajánlatait.


EXTRA AJÁNLÓ
6 különleges húsvéti ajándék nőknek a tavaszi megújulás jegyében (x)
Lakásfelújítás: megnéztük, hogyan éri meg belevágni! (x)

www.blikk.hu/aktualis/belfold/ajka-csaladi-tragedia-gyilkossag-ongyilkossag-orokseg/l82mxlc

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?