ápr 27, 2021
7 Views
0 0

Családban marad: Nem Mészáros Lőrinc nyerte a közbeszerzést, de a veje lett a befutó

Written by

Érdekes családi vetélkedés bontakozott ki a több mint 50 milliárd forintból épített állami autó-tesztpályát kezelő Autóipari Próbapálya Zala Kft. egyik közbeszerzése körül, amelyért cégeikkel versenybe szállt Mészáros Lőrinc és a veje, Homlok Zsolt is – vette észre a 24.hu

A lap leírja, hogy a megbízás során irodaszárny kivitelezésére kerestek céget, noha nem egy teljesen új épületről, hanem egy meglévő ingatlan átalakításáról van szó.

A pályázók között szerepel a felcsúti milliárdos egyik legnagyobb cége, a ZÁÉV Zrt., valamint Mészáros vejének, Homlok Zsoltnak az érdekeltsége, a Homlok Zrt. Rajtuk kívül indult továbbá a budapesti EB Hungary Invest Kft. és a zalaegerszegi Homeland Kft.

Az Elektronikus Közbeszerzési Rendszer dokumentumai szerint

a megbízást végül nettó 379,8 millió forintos ajánlattal a Homlok Építő Zrt. nyerte el.

Mészáros kisebbik lánya és Homlok 2017 óta házasok, s a Homlok Építő Zrt. többségi tulajdonrészét a Properitus Vagyonkezelő Kft.-n keresztül birtokolják közösen.

Apró érdekességként a portál hozzáteszi, hogy a megbízáshoz szükséges biztosításhoz az alkuszi munkát is egy Mészáros-érdekeltség kapta meg, név szerint a HUNInsurance Biztosítási Alkusz Kft.

Korábban arról is beszámoltunk, hogy Homlok Zsoltot 2016 szeptemberében menesztették a Swietelsky Vasúttechnika Kft. ügyvezetői posztjáról, majd pár hónap múlva megalapította saját vasútépítőjét, a Homlok Zrt.-t, a mostani pályázat nyertes cégét. 2017 nyarán pedig bevásárolt egy csehországi cégbe, ezzel többséget szerezve a Vasútvillamosító Kft.-ben. Utóbbi révén megbízást kapott például a felcsúti kisvasút építésére is. 

alfahir.hu/2021/04/27/homlok_zsolt_meszaros_lorinc_homlok_zrt_zaev_kozbeszerzes

Komment írása

Article Categories:
alfahír
banner

Vélemény, hozzászólás?