jún 4, 2021
8 Views
0 0

Családban marad: a Giro magyar hőse, Valter Attila elárulta, mi lesz a sorsa a rózsaszín trikóknak

Written by

Igazi kerékpárőrület tört ki idehaza, amikor a 6. szakasz után élre állt, még a Puskás Aréna is rózsaszín kivilágítást kapott. Hogy élte meg mindezt?

Valter Attila: Egészen elképesztő volt. Próbáltam nem a telefonomon csüngeni a szakaszok között, de nem volt könnyű. Óriási erőt adott, hogy láttam, ami itthon történik, legyen szó a Puskás Aréna kivilágításáról, Orbán Viktor miniszterelnök úr gratuláló bejegyzéséről, vagy arról, hogy egy étterem dolgozói rózsaszín öltözékben mentek miattam munkába, vagy egy budapesti cukrászdában süteményt neveztek el rólam. Ezek is mind-mind olyan jólestek! Motivált is, hogy még több napot tölthessek el rózsaszín mezben, s ez a csoda ne érjen véget.

Édesapja, Valter Tibor 27-szeres magyar bajnok: el tudta látni tanácsokkal a viadal alatt?

Valter: Nehéz volt tartani a kapcsolatot az itthoniakkal, kevés időm volt, legtöbbször masszázs közben tudtam beszélni velük. Apukám igyekezett nem zavarni, tudta, hogy megy ez, a legtöbbet a kedvesemmel beszélgettem. Amikor kiutaztak hozzám anyukámmal és kedvesemmel, akkor sem tudtunk találkozni a Covid- és a csapatszabályzatok miatt, a szomszéd faluban voltak, telefonon kellett hívnom őket. A jelenlétük viszont, az, hogy tudtam, ott szurkolnak nekem, azért nagyot tudott dobni a teljesítményen.

Tudja már, mi lesz a versenyen viselt trikók sorsa? Hiszen igazi sportereklyék…

Valter: Ezen nem sokat kellett gondolkodnom, hiszen öt rövid fehér és három rózsaszín mezt hoztam haza a kiegészítőkön kívül. Lett volna mód rendelni többet, de úgy voltam vele, akkor van igazi értéke, ha ez a három darab van. Ami a rózsaszíneket illeti, egy édesapámé, egy nagyapámé lesz, egy pedig otthon marad a falamon. A fehéreket és az egyéb kiegészítőket pedig ismerősök, rokonok kapják.

Göröngyös csömöri utcákon tanult meg biciklizni. A gyerekkori emlékek beugrottak a sikerek hatására?

Valter: Amikor először vettem fel a rózsaszín trikót, akkor gondoltam bele, honnan indultam. Viccesen szoktam emlegetni a csömöri havasokat, ami valójában egy százméteres domb, mégis, meg lehetett onnan is csinálni ezt.

Kövessék a példáját!

Valter azt is elárulta, mit üzen a jövő tehetségeinek.

– Focizzanak, ez nagyon nehéz sport – mondta tréfásan. – Komolyra fordítva a szót, sok munkára van szükség a tehetség mellett, a feltételek pedig egyre jobbak. Bízom benne, hogy a mi sikereink egy olyan példát adnak az utánpótlásnak, ami nekünk annak idején még nem volt meg.

www.blikk.hu/sport/egyeni/valter-attila-rozsaszin-triko-giro-ditalia/1b9pg3w

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk · Sport
banner

Vélemény, hozzászólás?