ápr 6, 2021
5 Views
0 0

Covid-19: vészjósló ukrán előrejelzés

Written by

Az ukrán egészségügyi minisztérium vészjósló figyelmeztetést adott ki. Azt mondják: a következő két hétben eddig nem látott méreteket ölthet az országban a koronavírus-járvány. Makszim Sztepanov tárcavezető azt mondta: az egészségügyi rendszer a koronavírus elleni harcban teljesítőképessége határán működik.

Az oxigénnel ellátott 67 ezer ágy 58 százaléka foglalt.

Ennél több ágyat már nem tudnak elkülöníteni a Covid-fertőzötteknek, ugyanis egyéb betegekre is kell gondolni. Jelenleg 47 ezer súlyos koronavírusos fertőzöttet ápolnak kórházban, írta a karpathir.com.

A több mint 44 milliós Ukrajnában eddig 231 ezer embert oltottak be.

A tárcavezető közölte: az elmúlt héten négyszázzal többen, összesen 2 455-en hunytak el, mint egy héttel korábban. Az utóbbi 168 órában több mint 103 ezer esetben bizonyultak pozitívnak a koronavírus tesztek. Jelenleg Kijevben, Hmelnickij, Mikolajiv és Zsitomir megyében a legsúlyosabb a járványhelyzet. Viszont Kárpátalján, Ivano-Frankivszk és Csernyivci megyében javuló tendencia tapasztalható.

Csak az utóbbi 24 órában 13 276 új fertőzöttet diagnosztizáltak Ukrajnában, kórházba 2545 beteget szállítottak.

Húsvéthétfőn 430 fertőzött hunyt el, a járvány kezdete óta több mint 35 ezer beteg életét követelte a Covid-19 és szövődményei.

index.hu/kulfold/2021/04/06/ukrajna_koronavirus_oxigen/

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Index.hu · Külföld
banner

Vélemény, hozzászólás?