ápr 29, 2021
4 Views
0 0

Bús Balázs Karácsonynak: a Flórián téri felüljáró ne jusson a Lánchíd sorsára!

Written by

Bús Balázs Karácsonynak: a Flórián téri felüljáró ne jusson a Lánchíd sorsára!

Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer önkormányzati képviselője nyílt levelet írt Karácsony Gergely főpolgármesternek. Bús a Flórián téri felüljáró felújítása kapcsán fordult Karácsonyhoz, mert szerinte a III. kerület legforgalmasabb felüljárója életveszélyes állapotban van, halaszthatatlanná vált annak felújítása. Hiába vannak teljes mértékben előkészítve a tervek, tavaly a szerződést is aláírták a főváros illetékesei, a munka mégsem kezdődött el.

Bús Balázs képviselő Karácsonynak írt nyílt levelében leírja, hogy a Flórián téri felüljáró szerkezetéről lehulló betondarabok egyaránt veszélyeztetik a gyalogosok, a kerékpárral közlekedők és az autósok testi épségét. A képviselő hozzátette:

az aluljáróban található az Aquincumi Múzeumhoz tartozó Fürdő Múzeum is, amely szintén veszélynek van kitéve, ugyanis a lezuhanó betondarabok súlyos károkat okoznak a római kori műemlékekben. Ebben a helyzetben a múzeum léte is kérdésessé vált, a veszély elhárításáig bizonyosan nem lesz látogatható. A felüljáró jelenlegi állapota további halasztást nem tesz lehetővé, a beruházást haladéktalanul el kell kezdeni. 

Bús Balázs szerint a felüljáró felújításának terve nem új keletű, többször felkerült már a fővárosi közgyűlés napirendjei közé. Karácsonynak címezve Bús azt is közölte:

A Flórián téri felüljáró kivitelezési tervei, ahogyan arról Zugló korábbi polgármestereként Önnek is tudnia kell, teljes mértékben elő vannak készítve, tavaly a szerződést is aláírták a főváros illetékesei, a munka mégsem kezdődött el.

Bús azt kéri Karácsonytól, hogy a Flórián téri felüljáró ne jusson a Lánchíd sorsára, ugyanis az a sok ezer ember, aki naponta áthalad a Flórián téri aluljáróban, jelen pillanatban életveszélyben van – véli Bús Balázs, aki azt kéri, hogy a BKK haladéktalanul lásson hozzá a munkához, és valósítsa meg a kész terveket, a III. kerületi vezetést pedig szólítsa fel, hogy a beruházás megkezdéséig és annak időtartama alatt együttműködve, garantálja az óbudaiak biztonságát.

Vezető kép: MTI/Balogh Zoltán

#wpdevar_comment_4 span,#wpdevar_comment_4 iframe{width:100% !important;} #wpdevar_comment_4 iframe{max-height: 100% !important;}
pestisracok.hu/bus-balazs-karacsonynak-a-florian-teri-feluljaro-ne-jusson-a-lanchid-sorsara/

Komment írása

Article Categories:
pestisracok
banner

Vélemény, hozzászólás?