jún 10, 2021
6 Views
0 0

Bűnösnek vallotta magát a mexikói drogbáró felesége, hosszú börtönbüntetés vár rá

Written by

Bűnösnek vallotta magát az ellene felhozott három vádpontban Joaquin „El Chapo” Guzmán Loera mexikói drogbáró, a Sinaloa drogkartell egykori tejhatalmú vezérének felesége. Az Egyesült Államokban bíróság elé állított Emma Coronel Aispuro vádalku keretében ismerte el, hogy férjét jobbkezeként segítette a bűnbirodalom működtetésében. 

Az amerikai ügyészség azzal vádolja Coronel Aispurót, hogy éveken át tudatosan és szándékosan vett részt

  • kokain, heroin, marihuána és metamfetamin kereskedelmében, 
  • pénzmosásban
  • és külföldi drogcsempészekkel való pénzügyletekben. 

A férjénél 33 évvel fiatalabb, 31 éves egykor szépségkirálynőt februárban tartóztatták le egy repülőtéren Virginia államban, azóta előzetesben van. 

El Chapo 25 éven át irányította a Sinaloa kartellt, multimilliárdos vagyonra tett szert az Egyesült Államokba történő kábítószer-csempészettel, és „bérgyilkosok hadseregével” tett el mindenkit láb alól, aki az útjába állt. 

Az ügyészség szerint a feleség „támogatta és biztatta”  a kartell tevékenységét, közreműködésével mintegy 450 ezer kilogramm kokain, 90 ezer kilogramm, 45 ezer kilogramm metamfetamin és 90 ezer kilogramm marihuánát exportáltak Amerikába. 

Az AP híréből egyelőre nem világos, hogy a vádalkuban mit ajánlottak a drogbárófeleségnek, de vélhetően azt, hogy nem fogjákélete végéig rácsok mögé zárni

index.hu/kulfold/2021/06/10/bunosnek-vallotta-magat-a-mexikoi-drogbaro-felesege-hosszu-bortonbuntetes-ele-nez-amerikaban/

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Index.hu · Külföld
banner

Vélemény, hozzászólás?