okt 17, 2020
11 Views
0 0

Bűnös test?! – Újból kényes témát feszegetnek a „Szólj be a papnak!”-est résztvevői Debrecenben

Written by

2017 év eleje óta működik a „Szólj be a papnak!” mozgalom, amely három debreceni keresztény gyülekezet összefogásával indult el. A kezdeményezés célja egyfajta „kocsmai evangelizáció” volt, hogy alkalmat adjanak főleg olyanok számára, akik nem járnak templomba és gyülekezetbe, hogy a saját életük nagy kérdései kapcsán megismerkedhessenek a hagyományos egyházak képviselőinek (személyes) álláspontjával, és találkozzanak a hittel, Jézus Krisztus üzenetével. A rendezvények a hitéleti ismeretterjesztést és a vitakultúra fejlesztését szolgálják, valamint fórumot biztosítanak a legaktuálisabb társadalmi kérdések széleskörű, interaktív megvitatásának.

A következő találkozó megszólalóik az emberi testről beszélgetnek majd. Valóban azt csinálok vele, amit akarok? Mi a test? Szövetek, szervek rendszere csupán? Az élvezet eszköze, tere? Vagy minden rossz, a betegség, a szenvedés forrása? Ellenség, amelyet valahogyan le kellene győzni? Lehet a test barát, valódi örömforrás, vagy annál is több? És mit mondhatunk a Biblia alapján a testről, a szexualitásról, az életmódváltó programokról, a sportról,a wellnessről? Ezekre a kérdésekre keresi a választ: Asztalos Richárd evangélikus lelkész, Fábián Eszter református lelkésznő, Kiss László görögkatolikus pap és Tokodi László OP domonkos szerzetes, római katolikus pap október 19-én 19 órától a debreceni Bakelit Music Caféban.

*

Kiss László (Letsgo) atyát a szervezők előzetesen is faggatták a témában: arra igyekezett választ adni, hogy milyen lesz testünk a feltámadás után.

Forrás: Hajdúdorogi Főegyházmegye

Fotó: Szólj be a papnak! mozgalom

Magyar Kurír

magyarkurir.hu/hirek/bunos-test-ujbol-kenyes-temat-feszegetnek-szolj-be-papnak-est-resztvevoi-debrecenben

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
magyarkurir · News
banner

Vélemény, hozzászólás?