jún 4, 2021
15 Views
0 0

Bundagyanúval őrizetbe vettek egy orosz teniszezőt

Written by

A francia hatóságok csütörtökön őrizetbe vették a Roland Garroson idén is pályára lépő, a női világranglistán a 765. helyre sorolt orosz teniszezőt, Jana Szizikovát, aki gyanújuk szerint a tavalyi francia nyílt bajnokságon szándékosan veszített el egy meccset, fogadási csalásból.

A francia ügyészség az AP hírügynökség érdeklődésére egyelőre csak annyit erősített meg, hogy egy “nemzetközi női teniszezőt” vettek őrizetbe. Azt, hogy a teniszező az orosz Szizikova, a történtekről elsőként beszámoló francia bulvárlap, a Le Parisien írta meg.

Az AP jelentése szerint a játékost csütörtök éjjel vették őrizetbe “sportvesztegetés és szervezett csalás” gyanújával, melyeket az ügyészség tájékoztatása szerint “2020 szeptemberében követhetett el”. Tavaly a koronavírus-világjárvány miatt a hagyományosan tavaszi tornát szeptember végén, október elején rendezték. Az ügyben már tavaly októberben nyomozás indult, miután Szizikova veresége felkeltette a fogadási csalásokra és bundákra szaosodott francia rendőri egység figyelmét.

A hatóságok hivatalosan azt se árulták el, hogy melyik meccs volt gyanús nekik. A német Die Welt és a francia sportlap, a L’Equipe értesülései szerint annak idején a női párosok első fordulójának egyik mérkőzése keltett gyanút szeptember 30-án. Aznap Szizikova és partnere, az amerikai Madison Brengle az Andreea Mitu-Patricia Maria Tig román párossal játszott. A második szett ötödik játszmájában Szizikova nullára vesztette az adogatását, miközben kétszer is dupla hibát vétett. A Parisien pénteki beszámolója szerint a román páros győzelmére több tízezer euró értékben fogadtak különböző irodáknál.

Szizikovát a Parisien értesülései szerint csütörtök este bették őrizetbe, azután, hogy elvesztette a meccsét a női párosok küzdelmének első fordulójában. (AP via ESPN. Címlapképünk illusztráció. Fotó: MARTIN BUREAU/AFP)

444.hu/2021/06/04/budagyanuval-orizetbe-vettek-egy-orosz-teniszezot?utm_source=rss_feed&utm_medium=rss&utm_campaign=rss_syndication

Komment írása

Article Categories:
444 · Sport
banner

Vélemény, hozzászólás?