máj 17, 2021
9 Views
0 0

Bűncselekmény lett jogosítvány nélkül vezetni, három ember ellen már eljárás indult

Written by

Május 14-étől bűncselekménynek minősül a korábban szabálysértésként felróhatott járművezetés az eltiltás hatálya alatt, emlékeztet a police.hu. Mint írták: május 15-én és 16-án három olyan járművezetőt is ellenőriztek a Somogy megyei rendőrök, akiket korábban már jogerősen eltiltottak a vezetéstől.

A rendőrség közlése szerint szombat délelőtt Iharos belterületén ellenőriztek egy autóval közeledő 43 éves helyi férfit, és megállapították, hogy az autó vezetőjét a hatóság korábban már eltiltotta a vezetéstől.

Kora délután egy 33 éves jákói autóvezetőt állítottak meg, a férfi szintén azt követően ült volán mögé, hogy a Kaposvári Járásbíróság jogerősen eltiltotta őt a vezetéstől. A vele szemben alkalmazott alkoholszonda ráadásul pozitív eredményt is jelzett.

Vasárnap kora este pedig a taszári körzeti megbízottak Batéban ellenőriztek egy 19 éves bánokszentgyörgyi járművezetőt. Megállapították, hogy a férfivel szemben szintén jogerős eltiltás volt érvényben.

Az intézkedő rendőrök mindhárom sofőrt elfogták és előállították az illetékes rendőrkapitányságra, ahol járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntett megalapozott gyanúja miatt indult velük szemben büntetőeljárás. Az ittas járművezetés miatt, az alkoholos befolyásoltság mértékére tekintettel közigazgatási bírságot szabtak ki.

24.hu/belfold/2021/05/17/jogositvany-nelkul-vezetes-buncselekmeny-rendorseg/

Komment írása

Article Categories:
24.hu · Belföld
banner

Vélemény, hozzászólás?