jún 11, 2021
15 Views
0 0

Budapesti srácok: Valódi méhlegelő helyett lakópark a zöld politika jegyében

Written by

Mocsárosdűlő Óbuda egyik kincses szigete, ide terveznének lakásokat építeni. A főtájépítész cáfol, a helyiek tiltakoznak.

Emlékezetes felvételt tett közzé még május közepén Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője, amelyben éltette párttársát, Karácsony Gergelyt, majd azt sikerült állítania, hogy a főpolgármester Budán 650 ezer négyzetkilométer zöldterületet nyilvánított védetté. Vagyis a zöldterület, amit szerinte az új miniszterelnök-jelölt megvédett, hat és félszer nagyobb Magyarországnál.

Ők azt mondják több, mint 600 ezer négyzetméterre, hogy megvédik, de arról nem beszélnek, hogy közben a Mocsárosdűlő egyharmadát leválasztották és 268 ezer négyzetméteres területen engedélyeznék a lakásépítést

– hívta fel rá a Bús Balázs, a Fidesz önkormányzati képviselője.

Vagyis, Karácsony Gergelyék több, mint ötven focipályányi területet adnának el, ahová a befektetők lakóházakat és irodaházakat építenének. Bús Balázs szerint viszont ebből a helyiek nem kérnek. Kiemelte, érthetetlen, hogy a főváros zöld politikáról beszél, de nem akarja az egész területet megvédeni.

Annyira hiteltelen az a zöld politika, amivel ők kampányoltak, hogy szinte mást nem lehet elhinni, amit ők mondanak

– tette hozzá Óbuda egykori polgármestere.

Budapest főtájépítésze azt ígéri területrendezést tartanak, hogy a hulladéktól megtisztítsák a Mocsárosdűlőt. Bardóczi Sándor adásunkban cáfolta, hogy elindult a lakások megépítésének tervezése, szerinte a fővárosnak nincs is konkrét terve erre. 

Adásunkból kiderül az is, hogy a zöld politika jegyében szórakozóhelyet terveznek építeni, a Római-part kapujánál, a Pók utcai lakótelep mellett, a Nánási út és a Vitorla utca találkozásánál. A helyiek ebből viszont abszolút nem kérnek.

Teljes adás: 

HírTV

hirtv.hu/budapesti-sracok/budapesti-sracok-valodi-mehlegelo-helyett-lakopark-a-zold-politika-jegyeben-2523130?utm_source=feed&utm_medium=rss

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
hírtv
banner

Vélemény, hozzászólás?