nov 20, 2020
8 Views
0 0

Budapesti srácok: Lakás- és lakosságcserére készül V. Naszály Márta

Written by

A több mint egy éve hivatalban lévő V. Naszályi Márta élesítette fegyvereit, és nagyot durrantana az I. kerületben. A párbeszédes politikus pár beszédes mondta miatt rázza a hideg a helyi lakókat – hangzott el a műsorban.

Az I. kerület polgármestere ugyanis 100-200 százalékkal is emelné azoknak a bérleti díját, akik eddig szociális lakbért fizettek a kerületben. V. Naszály Márta a bérlők keresetét felülvizsgálná, és aszerint emelné a bérleti díjakat. Így sokan más kategóriába esnének, és úgynevezett költségelvű bérleti díj megfizetésére köteleznék őket. De ez még nem minden, hiszen a polgármester asszony a megüresedő műemlék épületeket szociális lakásokén kívánja kiadni, úgyszólván egy kis lakosságcserét is végrehajtana az I. kerületben V. Naszály.

A műsorban azt is áttekintették, hogy miként működött eddig az ingatlanszerzés.

Nagy Gábor Tamás, a kerület volt kormánypárti polgármestere a Budapesti srácok stábjának arról beszélt, hogy a vári műemlék lakásokat bérlők nem vásárolhattak meg törvényi szabályozás okán, és ezeket nem lehetett társasházzá sem alakítani.

Ezeket a bérleti szerződéseket örökölhették korábban a hozzátartozók, de a polgármester elképzelései szerint a jövőben csak azok lesznek erre jogosultak, akik szüleikkel vagy nagyszüleikkel élek az ingatlanban. Ha gyermek időközben elköltözött, akkor elúszik az örökség

– hangsúlyozták.

A harmadik bérleti kategória pedig piaci alapon működik. Ezen belül többnyire megüresedő, rossz műszaki állapotú lakásokat lehetett pályázni, még hozzá úgy, a bérlő magasabb bérleti díjat fizet, határozott idejű bérleti szerződést ír alá, és ezen felül vállalja, hogy a rossz állapotú lakást felújítja az önkormányzat helyett – magyarázta a részleteket Nagy Gábor Tamás.

Így elmondható, hogy a lakók költöttek a lakások felújítására, ezzel is gyarapítva az önkormányzat vagyonát. Ezt a rendszert robbantaná most szét a kerület első embere.

A helyi Fideszt is felháborították az extra terheknek a kiszabása.

A tervezett sarcok mögött a kormánypártiak azt sejtik, hogy a regnáló balliberális városvezetés el kezdte felélni a kerület tartalékait. De az is felmerült bennük, hogy egyfajta politikai bosszúhadjáratot kívánnak folytatni a Várban élők ellen V. Naszályék.

A műsor hátralévő részében foglalkoztak azzal is, hogy a XVI. kerületben a cinkotai strand helyén plázát emelne a főváros parkosítás helyett.

Teljes adás:

Hír TV

hirtv.hu/budapesti-sracok/budapesti-sracok-lakas-es-lakossagcserere-keszul-v-naszaly-marta-2512153?utm_source=feed&utm_medium=rss

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
hírtv
banner

Vélemény, hozzászólás?