ápr 16, 2021
14 Views
0 0

Budapesti srácok: Az önkormányzati ingatlanvagyon kiárusításán dolgozik Újbuda baloldali vezetése

Written by

Albertfalván például a közösség erejét próbálják felhasználni ahhoz, hogy az önkormányzat végül ne váljon meg a piac épületétől.

Az albertfalvi piac épülete az 1980-as évek végére készült el, és az itt található üzletek, illetve szolgáltatók nagyon népszerűek a helyiek körében. Azért, hogy végül az önkormányzat végül ne adja el ezt az épületet, a helyiek petíciót is indítottak.

Az aláírásgyűjtés három hete indították el és már több, mint négyszázan el is látták szignójukkal. A kereskedők attól félnek, veszélybe kerül megélhetésük. A piac területén pedig az őstermelőkön kívül olyan, a helyiek körében is közkedvelt szolgáltatók találhatók, mint fodrász, masszőr, virágos, de egy sószoba is.

Felvetődik a kérdés:

mivel indokolja a kerület vezetése az értékesítést? Hát persze, a költségvetési hiánnyal.

Jelen ismeretek szerint 21 nagyobb épületet és 54 telket kíván értékesíteni a DK-s vezetésű önkormányzat.

A járványhelyzet idején nem az emberek segítése, hanem a meglévő ingatlanvagyon kiárusítása zajlik

– erről már a kerület kormánypárti országgyűlési képviselője beszélt. Simicskó István arra hívta fel a figyelmet, hogy ráadásul így

a közösség számára is fontos épületek tűnhetnek el a kerületből.

Kiemelte, egyszerűen nem lehet tudni, hogy az önkormányzat baloldali vezetése milyen célból értékesíti ezeket az ingatlanokat, mi a terve az ezekből származó bevételekkel, mire kívánja ezt felhasználni, hiszen az önkormányzat működéséhez szükséges források rendelkezésre állnak.

Teljes adás:

HírTV 

hirtv.hu/budapesti-sracok/budapesti-sracok-az-onkormanyzati-ingatlanvagyon-kiarusitasan-dolgozik-ujbuda-baloldali-vezetese-2520169?utm_source=feed&utm_medium=rss

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
hírtv
banner

Vélemény, hozzászólás?