ápr 19, 2021
11 Views
0 0

Budai Gyula Czeglédynek: Csaba, valóban igaz, hogy van titkos bankszámlád Svájcban? (Videó!)

Written by

Budai Gyula Czeglédynek: Csaba, valóban igaz, hogy van titkos bankszámlád Svájcban? (Videó!)

“Csaba, valóban igaz, hogy van titkos bankszámlád Svájcban, amiről fizették az Ördög Ügyvédje oldal Facebook-hirdetéseit a 2019-es önkormányzati választások során? Csaba, az Ördög Ügyvédje blog tárhelyét is te üzemelteted az Egyesült Államokban? Csaba, akkor most te vagy az Ördög ügyvédje vagy sem? Erre a három egyszerű kérdésre várom, a válaszod, ha elég bátor vagy!” – mondja hivatalos Facebook-oldalára feltöltött videóüzenetben Budai Gyula, hétfőn reggel megjelent cikkünk kapcsán, amelyben megírtuk, az Ördög Ügyvédje ügyben zsarolás és személyes adatokkal való visszaélés miatt folyamatban lévő büntetőügyekben azért fordultak a hatóságok jogsegélyért az Amerikai Egyesült Államok, illetve Svájc igazságügyi hatóságaihoz, mert az Ördög Ügyvédje blog tárhelye az USA-ban van, Facebook-hirdetéseit pedig egy Czeglédy Csabához köthető hitelkártyáról fizették. 

A múlt héten írtuk meg, hogy Czeglédy Csabát, a 6 és fél milliárdos költségvetési csalással vádolt DK-s jogász-politikust újabb bűncselekménnyel gyanúsították meg, méghozzá a Borkai-Ördög Ügyvédje-üggyel összefüggésben. A nyomozás az ügy egyik érintettje feljelentése alapján zsarolás, illetve személyes adattal való visszaélés miatt van folyamatban a Nemzeti Nyomozó Irodán, a Fővárosi Főügyészség felügyelete mellett.

Zsarolással összesen 8 személyt hoztak összefüggésbe, személyes adattal való visszaéléssel, társtettesként elkövetve két főt gyanúsítottak meg néhány nappal ezelőtt. Egyikük Czeglédy Csaba.

A PestiSrácok.hu megtudta, hogy a hatóságok jogsegélykérelemmel éltek az Amerikai Egyesült Államok és Svájc igazságügyi hatóságainál – amit megkeresésünkre meg is erősítettek. Úgy tudjuk erre azért volt szükség, mert a nyomozás szálai a tárhely tekintetében az Egyesült Államokba, a Facebook-hirdetések finanszírozása kapcsán pedig Svájcba vezettek. A Czeglédy által nyilvánosságra hozott vallomásrészletben is az áll, azzal gyanúsítják a DK-s politikust, hogy hitelkártyájával ő fizette az Ördög Ügyvédje Facebook-oldal Győr-Moson Sopron megyére kalibrált hirdetéseit.

Korábban a PestiSrácok.hu mutatta be, bizonyítékokkal alátámasztva, hogy az Ördög Ügyvédje posztokat egy bizonyos H. Csaba hirdette. Ez egyébként a Facebook transzparencia oldalán könnyedén kikereshető adat a politikai hirdetések esetében. A transzparencia oldal azt is megmutatja, hogy egy adott hirdető mit hirdetett még.  Így azt is lehetett látni, hogy ez a bizonyos H. Csaba nevű profil a szombathelyi fideszes polgármester-jelölt lejáratására létrehozott oldal posztjait is hirdette. H. Csaba után sem kellett nagyon kutakodni, hiszen ott van a közösségi oldalon Czeglédy ismerősei között, és személyesen ott volt az önkormányzati választás után a szombathelyi cigány önkormányzatnál rendezett bulin, ahol ölelkezve, összeborulva ünnepelték Czeglédy győzelmét, azaz mandátumszerzését a szombathelyi közgyűlésben.

Cikkünk megjelenése után Budai Gyula, a Fidesz országgyűlési képviselője videóüzenetben szólította meg Czeglédy Csabát:

Csaba, valóban igaz, hogy van titkos bankszámlád Svájcban, amiről fizették az Ördög Ügyvédje oldal Facebook hirdetéseit a 2019-es önkormányzati választások során? Csaba, az Ördög Ügyvédje blog tárhelyét is te üzemelteted az Egyesült Államokban? Csaba, akkor most te vagy az Ördög Ügyvédje vagy sem? Erre a három egyszerű kérdésre várom, a válaszod, ha elég bátor vagy! 

Czeglédy eközben épp egész mással van elfoglalva. Körülbelül egy órával a svájci bankszámlát firtató cikkünk után posztolt arról, hogy a Fidesz annyira fél tőle, hogy már a titkosszolgálatokkal figyelteti. Állítólag gyanús alakokat látott a lakásánál, sőt egy fekete Mazda követte is, de ő olyan ügyes volt, hogy kicselezte őket, a mellette ülő pedig lefotózta a kocsi rendszámát. Annak pedig sehol sem lelte nyomát a hivatalos adatbázisban.

Vezető kép: MTI/Bruzák Noémi

#wpdevar_comment_4 span,#wpdevar_comment_4 iframe{width:100% !important;}
pestisracok.hu/budai-gyula-czegledynek-csaba-valoban-igaz-hogy-van-titkos-bankszamlad-svajcban-video/

Komment írása

Article Categories:
pestisracok
banner

Vélemény, hozzászólás?