máj 29, 2021
15 Views
0 0

Búcsúzik színházától Balázs Péter, elköszön az igazgatói széktől

Written by

– Életem egyik legszebb időszaka volt ez a tizennégy év, bár az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy két évvel ezelőtt már szerettem volna nyugdíjba menni. Akkor azonban a szolnoki polgármester kérte, hogy maradjak, de tudtam, újra már nem fogok pályázni, mert elfáradtam – emlékezett vissza Balázs Péter, aki pár hete már össze is pakolta az irodáját, és hagyta, hogy az új igazgató, Barabás Botond belakja azt.

(A legfrissebb hírek itt)

– Új időszak kezdődik a színház életében. Úgy gondolom, fontos volt, hogy tisztességes és baráti legyen a folytatás, a színházakban sokszor látható belharcok nélkül sikerüljön átadni a dolgokat. Tartom velük a kapcsolatot, de valami lezárult, nem kell nekem már ott lábatlankodni. Természetesen kérem a jó istent, hogy adjon nekem még elég időt ahhoz, hogy legyen még ott közreműködési lehetőségem. Bízom abban, hogy ha szükség van rám, akkor biztosan jelentkeznek – árulta el Balázs Péter, aki elmondta, egy igazgatónak nemcsak a színészekre, a színpadon szereplőkre kell figyelnie, hanem azokra is, akiket nem látnak a nézők.

– Egy társulat kétharmad része a háttérben dolgozik, és ha nem működik a díszlet, nincs ott a kellék, nincs meg az anyagi háttér, akkor hiába játszik jól a színész, a színház tönkremegy. Egy igazgatónak pedig a színházat kell életben tartania – magyarázta Balázs Péter, aki számos ereklyét is elhozott magával, amikor összepakolta az irodáját.

– Sok mindent elhoztam, amelyeknek keressük már a helyet a lakásunkban. Elhoztam például egy térképet, amelyen szerepel az összes színház, amelyek 1930-ig a Nagy-Magyarországon működtek, és a tollamat is, meg az összes színdarab szövegkönyvét, amellyel dolgoztam. Ez a 14 év alatt 140 előadást jelentett – mondta Balázs Péter.

Könyvet hagyott hátra

A direktor búcsúajándékot is hagyott hátra: egy kötetet jelentetett meg Szolnokon, amelyben a színház közel másfél évtizedének előadásai és színészei szerepelnek.

(Ez is érdekelheti: Kisfilmmel csalogatnák vissza a nézőket a színházakba)

Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, hiszen a bankok ajánlatai között jelentős különbségek lehetnek. A Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja pénzintézetek ajánlatait! Egymillió forint 72 hónapra akár 7,7 százalékos THM-mel is elérhető, egy jó döntéssel a teljes futamidő alatt százezreket spórolhat.

www.blikk.hu/sztarvilag/kultura/balazs-peter-szigligeti-szinhaz-elkoszon/3xcgx1d

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?