ápr 30, 2021
4 Views
0 0

Brüsszel elfogadhatatlannak tartja az uniós tisztviselők Oroszországból való kitiltását

Written by

Brüsszel elfogadhatatlannak tartja az uniós tisztviselők Oroszországból való kitiltását

A brüsszeli uniós intézmények vezetői pénteken kiadott közös közleményükben elítélték és elfogadhatatlannak nevezték Oroszország bejelentését arról, hogy megtiltja a beutazást az Európai Unió nyolc állampolgárának, köztük több magas rangú uniós és tagállami tisztségviselőnek. A pénteken bejelentett orosz intézkedés David Sassolinak, az Európai Parlament elnökének, Vera Jourovának, az Európai Bizottság értékekért és átláthatóságért felelős alelnökének, igazságügyi biztosnak, valamint hat uniós tagállam tisztségviselőjének tiltja meg a beutazást Oroszországba.

A moszkvai külügyminisztérium indoklásában egyebek mellett kifogásolta, hogy az EU a közelmúltban illegitim és alaptalan korlátozó intézkedéseket vezetett be orosz állampolgárok és szervezetek ellen. Az uniós intézmények vezetői közleményükben kijelentették: a lehető leghatározottabban elítélik az orosz döntést. A korlátozó intézkedések meghozatala elfogadhatatlan, semmilyen jogi indokolást nem tartalmaz, teljes mértékben alaptalan, és közvetlenül az Európai Uniót célozza, nem csak az érintetteket. Szavaik szerint a döntés a legújabb bizonyítéka annak, hogy Oroszország a szembenállást választotta ahelyett, hogy beleegyezett volna az unióval ápolt kétoldalú kapcsolatok negatív tendenciájának orvoslásába. Az EU fenntartja magának a jogot, hogy megfelelő intézkedéseket hozzon az orosz intézkedés nyomán – tették hozzá. A péntek este kiadott közleményt Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság, Charles Michel, az Európai Tanács, valamint David Sassoli, az Európai Parlament elnöke írta alá.

Forrás: MTI; Fotó: MTI/EPA/AFP/John Thys

#wpdevar_comment_4 span,#wpdevar_comment_4 iframe{width:100% !important;} #wpdevar_comment_4 iframe{max-height: 100% !important;} pestisracok.hu/brusszel-elfogadhatatlannak-tartja-az-unios-tisztviselok-oroszorszagbol-valo-kitiltasat/

Komment írása

Article Categories:
pestisracok
banner

Vélemény, hozzászólás?