máj 25, 2021
18 Views
0 0

Botrány a parlamentben: Kövér László virágcsokrot ígért az ellenzéki politikusnak, a Jobbik kivonult

Written by

Botrány a parlamentben: Kövér László virágcsokrot ígért az ellenzéki politikusnak, a Jobbik kivonult

„Tiszta MSZMP!” – ezt mondta Jakab Péter a Parlamentben, amikor Kövér László házelnök ismét elvette tőle a szót. A Jobbik elnök-frakcióvezetője a ficsúrozásért kapott 10 milliós büntetését tette szóvá, ekkor kapcsolta ki a mikrofonját a házelnök. Kövér László szerint senki nem bírálhatja az ülés vezetését. A jobbikosok tiltakozásként kivonultak az ülésteremből. Az ATV Híradó riportja.

Kövér László ismét elvette a szót Jakab Pétertől

Nem sokáig tartott Jakab Péter napirend előtti felszólalása. Kövér László hosszasan magyarázta, hogy nem lehet bírálni az ülést vezető házelnököt, vagyis őt. Ezután visszaadta a szót a Jobbik elnökének. Jakab Péter nem foglalt helyet, sőt a jobbik frakciójában is többen felálltak.

„Képviselő úr elvettem Öntől a szót! Arra fel, hogy világosan elmagyaráztam Önnek, …..Remélem az urak még nem ittak, képesek higgadtan viselkedni” – mondta Kövér László. Az ülésteremben közben óriási hangzavar lett, többen közbekiabáltak. A házelnök meg is magyarázta saját döntését. Úgy fogalmazott: „nem tehetek mást. Képviselő úr, Ön olyan helyzetbe hoz, kénytelen vagyok elvenni Öntől a szót. Jövőhéten újra megpróbálhatja.”

Ezt követően a Jobbik kivonult a parlamentből. Kövér László egyébként Szabó Tímeának egy csokor virágot ígért, ha 5 percig csendben marad.

Varju László, ezután azt mondta: vállalja, ha Kövér nem bünteti meg Jakabot felszólalásáért, akkor ő is hoz neki egy csokor virágot. Kövér László pedig azt mondta visszautasítja Varju László ilyen közeledését.
 
atv.hu

Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20210525-kover-laszlo-egy-csokor-viragot-igert-szabo-timeanak-ha-5-percig-csendben-marad

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?