máj 28, 2021
9 Views
0 0

Botrány a női tőrválogatottnál: csapattársai fúrják Mohamed Aida olimpiai nevezését, nyílt levelet írtak

Written by

A válogatott egyik tagja, Kreiss Fanni a közösségi oldalán osztotta meg gondolatait a válogatással kapcsolatban. Ami így kezdődik:

„Kétéves huzavonának lett vége a napokban. Eddig nem szóltunk egy szót sem, és végig csak a másik oldalt hallhatta mindenki. Megpróbáltuk családon belül intézni a dolgokat, de ebbe most belefáradtunk. Halljuk hát a mi oldalunkat, azt az oldalt, ami mellett a tőr szakma felsorakozott.”

A sportoló a 2019-es állapotoktól kezdve elemzi a helyzetet. Akkor Feczer Viktor kapitány kijelentette, hogy kiét alapembere van a válogatottban, Kreiss Fanni és Mohamed Aida. Bár a három lányt folyamatosan rotálta, az eredmények csak nem akartak jönni, ezzel pedig már az olimpiai szereplés is veszélybe került.

Aztán az Eb-n már a Kondricz Kata, Kreiss Fanni, Lupkovics Dóra és Pásztor Flóra összetételű csapat szerezte meg a nagyon értékes ötödik helyet, és ugyanez a csapat végül kiharcolta a tokiói kvótát is.

Mindeközben Aida a csapatmunkában nem vett részt, a közös pszichológiai foglalkozásokat, erőnléti edzéseket nem látogatta a sikertelen világbajnokság után. Amikor először kijutó helyen álltunk, újra el kezdett részt venni a közös felkészülésben. Ahogy egyre közelebb kerültünk a kvótához, annál több cikk jelent meg, amikben Aida sérelmezte, hogy ő miért nincs a csapatban. Mindvégig mondogattuk magunknak, hogy nem ez a lényeg, csak a kijutásra koncentráljunk, ha kivívjuk az indulási jogot Tokióba, onnantól nem lehet probléma, bizonyítani akarunk.”

Mohamed Aida / Fotó: MTI Illyés Tibor

Mohamed Aida / Fotó: MTI Illyés Tibor

Közben a magyar csapat pedig bravúrosan szerepelt például St. Maurban, ahol a franciákat is megverték, és a legnagyobb versenyeken folyamatosan a legjobb nyolcba kerültek, amely alapkövetelménye is volt a olimpiai szereplés kiharcolásának.

Közben jött a pandémia, majd az olimpia elhalasztása, a csapatból is többen elkapták a vírust. A hazai felkészülés során aztán a csapattagok mindegyike jobbnak bizonyult Mohamed Aidánál. A nyílt levél végén Kreiss Fanni arra kéri a szövetséget, hogy tárgyalja újra Lupkovics Dórta és Mohamed Aida olimpiai csapatban betöltött pozícióját.

www.blikk.hu/sport/csapat/mohamed-aida-vivas-olimpia-noi-tor-valogatott-nyilt-level-botrany/52fg4b3

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk · Sport
banner

Vélemény, hozzászólás?