ápr 27, 2021
2 Views
0 0

Botrány a gála után: betámadták a Fekete párduc sztárjának rajongói az Oscar-díjas Hopkinst

Written by

Ugyanis a tavaly augusztus 28-án vastagbélrák miatt tragikusan fiatalon, mindössze 43 évesen elhunyt Chadwick Boseman rajongói felháborodtak, szerintük neki kellett volna posztumusz megkapnia az aranyszobrocskát. A világhálón pocskondiázták a brit színészóriást és a díjról döntőket is. Meglepő módon azonban Boseman családtagjai nem neheztelnek Hopkinsra és a filmakadémiára sem, amiért vasárnap neki ítélték oda a kitüntetést a 93. Oscar-gálán.

A minden idők legidősebb győztesévé avanzsáló Hopkins az elismerést Az apa című drámában nyújtott szívszorító alakításáért kapta. Ezután a hírességek közül is többen támadták, kiemelve Boseman elképesztő alakítását utolsó filmjében, a Ma Rainey: A blues nagyasszonyában.

(A legfrissebb hírek itt)

– Kész őrület, hogy a szobrot nem Chadwicknek ítélték oda – háborgott a világhírű modell, Winnie Harlow, aki pigmenthiányos foltokkal járó bőrbetegségben szenved.

„Gyalázat, hogy Anthony Hopkins lett a legjobb, Bosemannek kellett volna kapnia, ő érdemelte volna meg” – írta egy rajongó.

Chadwick Boseman tavaly augusztusban hunyt el, posztumusz jelölték Oscar-díjra / Fotó: Northfoto

Chadwick Boseman tavaly augusztusban hunyt el, posztumusz jelölték Oscar-díjra / Fotó: Northfoto

Bosemanék azonban nem mérgelődnek.

– Bár a díjat Chadwick nem kapta meg, nem úgy fogjuk fel, hogy megfosztották őt ettől. Hiszen bármelyik színész megérdemelte volna azok közül, akiket jelöltek, mindnyájan nagyszerűek. Biztos vagyok abban, hogy ha megéri ezt a napot, ő lett volna az első, aki gratulált volna Anthony Hopkinsnak a győzelméért és azért, hogy ezzel történelmet írt. A testvérem mindig is úgy tekintett erre a díjra, mintha egy kampány lenne. Bár tudta, tenni kell érte, de nem akarta mindenáron megnyerni, számára nem ez jelentette a sikert – üzente meg a TMZ című hírportálon a háborgó rajongóknak a néhai színész testvére, Derrick.

Anthony Hopkins ugyanakkor egyáltalán nem hitt abban, hogy megkaphatja a díjat.

– Egyáltalán nem számoltam azzal, hogy engem tüntetnek ki az Oscarral. Tényleg nem hittem benne. Nagyon hálás vagyok az akadémiának, köszönöm nekik. Egyúttal szeretnék megemlékezni Chadwick Bosemanről is, akit idejekorán ragadott el tőlünk a halál. Köszönöm még egyszer. Kiváltságosnak érzem magam, hogy rám esett a választás – magyarázta Hopkins, aki az örömhírről csak utólag értesült, hiszen a kihirdetés időpontjában békésen aludt walesi otthonában.

Hatodjára jelölték már

A filmtörténelem egyik legmeghatározóbb egyéniségét, Anthony Hopkinst az évtizedek óta tartó karrierje során eddig összesen hat alkalommal jelölték Oscar-díjra. Első aranyszobrát 1992-ben A bárányok hallgatnak című filmért kapta, a kannibál dr. Hannibal Lecter szerepéért. Filmtörténeti rekord, hogy alig húszpercnyi jelenlétéért a legjobb férfi főszereplő kategóriában vehette át az aranyszobrocskát.

www.blikk.hu/sztarvilag/sztarsztorik/chadwick-boseman-rajongoi-tamadjak-anthony-hopkinst/mevehnl

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?