okt 24, 2020
8 Views
0 0

Both Zoltán vadállatbefogó vallomása: „Édesanyám nagyon tartott tőlük, de nem bírtam magammal”

Written by

Both Zolit már hatévesen elbűvölték a hüllők és a kétéltűek. Míg más gyerekek fogócskáztak, addig ő siklókat gyűjtött.

(A legfrissebb hírek itt)

– Édesanyám nagyon tartott tőlük, de nem bírtam magammal, egyszer a csuklómra csavarva, a pulcsim alatt csempésztem be a házba egy siklót, ami aztán kiszökött a szekrényemből. Miután elmagyarázta, hogy ezek az állatok a természetben érzik jól magukat, könnyes búcsút vettem tőle.

(Ez is érdekelheti: Kígyómarás miatt kellett újraéleszteni az ismert magyar állatbefogót)

A gyerekek tátott szájjal hallgatják a hivatásos állatbefogó történeteit, a bátrabbak a kígyókat is meg merik simogatni. /Fotó: Grnák László

A gyerekek tátott szájjal hallgatják a hivatásos állatbefogó történeteit, a bátrabbak a kígyókat is meg merik simogatni. /Fotó: Grnák László

Valahol itt kezdődött minden – idézi fel Zoli. Az egzotikus állatok iránti rajongás megmaradt, a hüllők a kedvencei, előszeretettel tart róluk előadásokat gyerekeknek, emellett állandó készenlétben áll, hogy megmentse a bajba jutott egyedeket. Eddig 23 alkalommal marta meg mérges kígyó, egyszer újra is kellett éleszteni.

– Egy egyiptomi kobra kapott oda, amikor sarokba szorítva érezte magát. Nyolc ampulla ellenszérumot kaptam, napokig lélegeztetőgépen voltam, de fel sem merült bennem, hogy abbahagyom. Kötelességem elmagyarázni: a kígyóknak is kijár a védelem. Különben is csak akkor bántanak, ha veszélyben érzik magukat.

Zoli jelenleg királypitont, törpesünt, kaméleont és leguánt tart otthon. Utóbbit órákig tartó hajsza után sikerült csak elkapni, ám hamar kiderült, hogy amennyire fürge, annyira barátságos is. A zöld leguánt Jacknek nevezte el.

(Ez is érdekelheti: Horror Baranyában: ellepték a kígyók a családi házat, mindenhonnan özönlöttek)

– Jól kijön az emberekkel, szelíd, a kezemből eszi a salátát. Már az első nap annyira jóban lettünk, hogy eldöntöttem: ez a barátság örökké tart – mondja a vadállatbefogó, aki gyakran viszi haza – általában ideiglenesen – a mentett állatokat. Legutóbb egy sárga királypiton gyógyult nála, miután megmentette a kihűléstől.

Különleges állatok tartása

A veszélyes egzotikus állatok tartásához kötelező a szakirányú végzettség, legalább három év állatokkal való rendszeres foglalkozás, nagykorúság, figyelmeztető táblák kihelyezése az ingatlan bejáratánál, illetve a szomszédoktól is kell egy beleegyező nyilatkozat. A terráriumok méretét is szabályozzák. Amennyiben valaki mérges kígyót tart, úgy az ellenszérumot is meg kell vásárolnia. Ez egy csörgőkígyónál például másfél millió forint is lehet.

Blikk Megmondó

EXTRA AJÁNLÓ
Ha a párja nem kívánja az együttléteket: így derítse ki, hogy megcsalja-e vagy depressziós! (x)
Nem akar hormont szedni? Másképp is lehet „fiatalos” a házasélete! (x)

www.blikk.hu/hoppa/allati/both-zoltan-hullo-otthon-kigyok/sct32tx

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?