ápr 27, 2021
7 Views
0 0

Börtönre ítélték a lopott Netflix-fiókokat áruló ausztrált

Written by

Filmes és zenei tartalomszórók 85 925 lopott fiókját találta az ausztrál szövetségi rendőrség (AFP) annál a 23 éves férfinél, akit tettéért két év és két hónap börtönre, valamint 200 óra közmunkára ítéltek.

A sydney-i férfitól márciusi letartóztatása során lefoglalták a visszaéléshez használt laptopot és 35 ezer ausztrál dollárnak (mintegy 8 180 000 forint) megfelelő kriptovalutát. 

Az amerikai szövetségi nyomozóiroda, az FBI 2018-ban hívta fel az ausztrál rendőrök figyelmét a WickedGen nevű oldalra. Az AFP további „fiókgenerátor” oldalakat talált HyperGen, Autoflix, Accountbot néven, amelyek szintén az elkövető üzemeltetett.

Mindenhonnan lopott fiókok

A fiókgenerátorok úgy működtek, hogy ellopott felhasználóneveket, e-mail-címeket és jelszavakat értékesítettek – ezekkel a Netflix, a Hulu és a Spotify szolgáltatásait lehetett használni. A fiókadatok a világ különböző országaiból származtak. 

Kezdődik

Kezdődik

Fotó: NurPhoto / Getty Images Hungary

A szolgáltatásoknak 152 863 regisztrált felhasználója volt, akiktől az évek során 680 ezer ausztrál dollár (körülbelül 160 millió forint) előfizetői díjat szedett be PayPalon.

A személyes adatok begyűjtése és értékesítése nem áldozat nélküli bűntény. Az ilyen bűncselekmények az adatlopás és a manipuláció sokkal gonoszabb formáinak az előzményei, amelyek sokkal komolyabb károkat okozhatnak az érintetteknek

– mutatott rá Chris Goldsmith, az AFP kiberbűnözés elleni osztályának igazgatója.

(Mirage News, TechTimes, Zdnet)

index.hu/techtud/2021/04/27/lopott-fiok-netflix-spotify-ausztralia-bortonbuntetes/

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Index.hu · Tech-tudomány
banner

Vélemény, hozzászólás?