márc 31, 2021
8 Views
0 0

Borssal vagy cukorral? Ki hogyan eszi a káposztás cvekedlit?

Written by

Elkészítés

1. A káposztát megtisztítjuk, kettévágjuk, a torzsáját kivágjuk, a fejet lereszeljük. Alaposan megsózzuk, átforgatjuk, és kb. 20 percig pihentetjük, majd alaposan kinyomkodjuk.

2. Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, karamellizáljuk rajta a cukrot, hozzáadjuk a kinyomkodott káposztát, majd magas hőfokon, állandó keverés mellett kb. 20 perc alatt világosbarnára pirítjuk.

3. Közben bő sós vizet forralunk, kifőzzük benne a tésztát, leszűrjük, lecsepegtetjük, és összekeverjük a pirított káposztával. Visszatesszük a tűzre, átpirítjuk. Alaposan megborsozzuk, majd megsózzuk ízlés szerint.

Munka: kb. 40 perc

Fogyasztható: kb. 1 óra múlva

Recept és fotó: Nagy Anikó

Bárhogy is szereti a káposztás tésztát, sósan vagy cukorral, ha nagy kedvence, szavazzon rá!

www.blikk.hu/receptek/retro-receptek/igy-keszul-a-hagyomanyos-kaposztas-cvekedli-recept/xt5jclk

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?