ápr 18, 2021
9 Views
0 0

Borongós, esős idő – így alakul az időjárás a hét utolsó napján

Written by

Borongós, esős idő – így alakul az időjárás a hét utolsó napján

Vasárnap borongós és sokfelé esős lesz az idő. Napközben délről észak felé haladva egyre több helyen alakulhat ki eső, zápor. A keleti-északkeleti szelet a Dunántúlon és északon helyenként élénk lökések kísérhetik. A reggel már fagymentes lesz, napközben pedig 8-15 fok várható. Északkelet lesz az ország legmelegebb része – olvasható az Időkép előrejelzésében.

Hétfőn párás, ködös, több helyen esős lesz a reggel. Napközben többfelé marad az esős, borongós idő, dél, délkelet felől viszont vékonyodik, szakadozottá válik a felhőzet és főleg záporok alakulhatnak majd ki. Az északi szél az Alpokalja, Kisalföld térségében lehet élénk, néhol erős. Délután 9-14 fok valószínű – írja az Időkép.

Kedden eleinte elszórtan eső, majd napközben a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett többfelé alakulnak ki záporok, helyenként zivatarok, amiket élénk, erős széllökések kísérhetnek. Délután 11-17 fokot mérhetünk.

Szerdán a nap első felében sok napsütés várható, napközben a megnövekvő gomolyfelhőkből több helyen alakulnak ki záporok, amiket helyenként villámlás kísér. A délnyugati szél feltámad, helyenként erős lökések kísérik. Délután 14-19 fokig melegszik a levegő.

atv.hu

Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20210418-borongos-esos-ido-igy-alakul-az-idojaras-a-het-utolso-napjan

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?