máj 27, 2021
11 Views
0 0

Böröcz László: Nem akarja a baloldal, hogy a bérlők saját lakáshoz jussanak

Written by

Felbosszantotta Gyurcsány Ferencet Orbán Viktor Facebook-bejegyzése. A miniszterelnök az őszödi beszéd évfordulóján tett közzé egy videót. Gyurcsány Ferenc erre egy videót készített, amelyben csávókámnak nevezi a kormányfőt és családját emlegeti.
Dobrev Klára, a DK miniszterelnök-jelöltje bagatellizálja és eltagadja a 2006-os rendőrterror valódi arcát és a gyurcsányi hatalomgyakorlás módszertanát, amikor arról beszél, büszke férje őszödi beszédére -erről Gaudi-Nagy Tamás beszélt a Kossuth Rádióban
A volt országgyűlési képviselő, ügyvéd, aki a civileket képviselte a 2006-os jogsértések ügyében – hozzátette: az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülése után Gyurcsány Ferenc nem mondott le, sőt „igazságbeszédként” hivatkozott beszédére.
A főváros és Ferencváros nem enged, nem adjuk a diákváros egyetlen négyzetcentiméterét se – írta Karácsony Gergely főpolgármester a Facebook-oldalán.
Saját mítoszának építésébe kezdett a főpolgármester – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Deák Dániel.
A XXI. Század Intézet vezető elemzője szerint Karácsony Gergely igyekszik azt a látszatot kelteni, mintha a Fidesz tartana tőle, mivel a felmérések alapján jelenleg nem áll jól a baloldali miniszterelnök-jelöltek versenyében.
A baloldal a válságot adóemeléssel és megszorításokkal kezeli, de a Fidesz-KDNP a válságban is segíti az embereket – mondta Nacsa Lőrinc, a KDNP frakciószóvivője a 2022-es költségvetés munkahelyteremtési fejezetéről szóló videonyilatkozatában.
Folytatja a közvetlen beavatkozást a magyar belpolitikába az Európai Parlament, amely a baloldalt segíti a választáson – vélekedett Kósa Ádám, a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselője.
396 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 803 119 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Meghalt 32 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 29 654-re emelkedett.
Már 5 millió 56 ezer embert beoltottak, közülük 3 millió 328 ezren a második dózist is megkapták.
Már mintegy 24 ezer embert oltottak be a honvédségi oltóbuszokon – írta a honvedelem.hu.
Az Amerikai Orvosi Kamara szaklapja közölte a kínai Sinopharm-vakcina teljes dokumentációját, a WHO után az Amerikai Orvosi Kamara is igazolja, a Sinopharm-vakcina hatásos és biztonságos – jelentette be Menczer Tamás államtitkár a Facebook-oldalán.
A koronavírus sajátja a változékonyság, az oltásokkal azonban meg lehet előzni az újabb mutációk kialakulását – mondta a Dél-Pesti Centrumkórház infektológus főorvosa.
Együttműködési megállapodást írt alá a Pfizer és a Semmelweis Egyetem – jelentette be közleményében a felsőoktatási intézmény. A megállapodás célja a gyógyszeripari kutatás-fejlesztések elősegítése, ezzel pedig a hazai betegek gyógyulásának támogatása.
A koronavírus okozta járvány végének közeledtével továbbra is fontos feladat az európai külső határok védelme és a belsők átjárhatóvá tétele, hogy a kontinensen ismét megvalósulhasson a szabad mozgás – jelentette ki Novák Katalin Fidesz-alelnök.
Új konstrukciókkal rukkol elő a Diákhitel Központ: a szak- és a felnőttképzésben is igényelhető lesz hitel május 31-től – írja a Magyar Nemzet.
1416 napelemtáblát szerzett be egri és káli telephelyére a Marshall Ablakgyár Kft. A kormány 110 millió forinttal segítette a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program pályázatán keresztül – közölte Varga Mihály pénzügyminiszter a Facebookon.
Több mint 300 ezer cégtől várja hétfőig a társasági adóbevallást az adóhivatal, május 31-ig lehet még dönteni a sporttámogatásról is – tájékoztat Tállai András államtitkár.
KSH: Áprilisban a 15-74 éves foglalkoztatottak átlagos havi létszáma 4 millió 559 ezer volt, ami az előző év azonos időszakát 36 ezerrel meghaladta, míg az előző hónapnál 57 ezerrel kevesebb volt.
A kormány gazdaságvédelmi intézkedéseinek köszönhetően újra átlépte a 4,5 milliót a foglalkoztatottak száma Magyarországon – jelentette ki a KDNP frakciószóvivője.
Elfogadta a kormány a megújult Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégiát, amely erős és biztos alapot jelent a turizmus újjáépítéséhez – jelentette be Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója.
Átadták a 700 millió forint vissza nem térítendő pályázati támogatásából korszerűsített Jászapáti Ipari és Logisztikai Parkot.
Az idén több mint ezer kilométeren kezdődhetnek útfelújítási munkák, ez a tavalyinak a kétszerese – mondta Mosóczi László, az ITM közlekedéspolitikáért felelős államtitkára Győrújbaráton, ahol átadták a Nyúl és Ménfőcsanak közötti összekötő utat.
Felmentette Áder János köztársasági elnök Korom Ferencet, a Magyar Honvédség parancsnokát.
Magyarországra látogatott Santiago Abascal, a spanyol VOX párt elnöke, parlamenti képviselő, akit Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke is fogadott a Karmelita kolostorban.
Egy katolikus templom építését és egy iskola felújítását támogatja a Hungary Helps program Bosznia-Hercegovinában – mondta Azbej Tristan államtitkár.
A brit belügyminisztérium adatai szerint eddig több mint 140 ezer magyar állampolgár folyamodott letelepedett státusért a brit hatóságokhoz.
EASO: Az előző hónapok adataihoz képest márciusban tovább emelkedett az Európai Unió tagországaiban benyújtott, menedékjog iránti kérelmek száma, arányuk azonban még így is mintegy kétharmada a koronavírus-járvány európai megjelenése előtti szintnek.
Szijjártó: Magyarország 100 ezer adag koronavírus elleni oltóanyagot ad a Zöld-foki Köztársaságnak, ezzel segítve a járvány elleni küzdelmet, valamint azt, hogy a rossz egészségügyi helyzet miatt ne induljon meg onnan újabb migrációs hullám Európa felé.
A világon 168,2 millió ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 3,5 millió a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem adatai szerint.
Megérkezett a kínai Sinopharm utolsó, félmilliós vakcinaszállítmánya Szerbiába, így január óta 4 millió 200 ezer kínai oltóanyagot szerzett be a nyugat-balkáni ország a koronavírus ellen.
Az osztrák parlament törvényjavaslatot fogadott el a védettségi igazolvány bevezetéséről.
Ukrajnában csütörtökre a koronavírusban elhunytak száma a járvány tavaly tavaszi kitörése óta mostanra meghaladta az ötvenezret, ugyanakkor már több mint kétmillióan meggyógyultak a fertőzésből, és egyre csökken az aktív betegek száma.
Szlovéniában további egy héttel meghosszabbították a jelenleg is érvényben lévő járványügyi intézkedéséket, annak ellenére, hogy a kormány által felállított ütemterv szerint teljesültek a feltételek az újabb nyitásra – közölte a helyi sajtó.
Meghaladta 120 ezret az új koronavírusos fertőzés halálos áldozatainak száma Oroszországban – közölte az egészségügyi tárca.
Egyhetes zárlatot vezetnek be az ausztráliai Victoria államban, a csaknem hétmillió ott élőt arra kérik a hatóságok, hogy maradjanak otthon annak érdekében, hogy meg tudják fékezni a koronavírus-járvány újabb helyi kirobbanását.
A koronavírus-járvány miatt meghosszabbítják Tokióban a veszélyhelyzetet, kevesebb mint két hónappal a nyári olimpia rajtja előtt.
Az Európai Unió 100 millió adag, koronavírus elleni védőoltás exportját engedélyezi Japánba, ezzel is segítve a nyári olimpia megrendezését – közölte Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke.
Peking azzal vádolta meg Washingtont, hogy politikai célokra kívánja felhasználni a koronavírus eredetét vizsgáló kutatásokat.
Nem szavazta meg a szlovén parlament a balközép ellenzék indítványát, hogy Janez Jansa kormányfő ellen indítsanak alkotmányos felelősségre vonási vádeljárást.
Elfogadhatatlan a Ryanair járatának kényszerített minszki leszállása, a felelősökkel szembeni szankciók bevezetésének felgyorsítására van szükség – jelentette ki az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője.
Az ENSZ Emberi Jogi Tanácsa úgy döntött, hogy nemzetközi vizsgálatot indít a megszállt palesztin területeken és Izraelben április óta elkövetett emberi jogi bűncselekmények ügyében.
Az izraeli hadsereg háborús bűncselekményeket követhetett el a Gázai övezet elleni legutóbbi támadásaival, amelyek miatt legalább 242 ember vesztette életét és mintegy 74 ezren kényszerültek elmenekülni otthonaikból – mondta az ENSZ emberi jogi főbiztosa.
Izrael emberiesség elleni bűncselekményeket követett el palesztin civilekkel szemben a legutóbbi gázai konfliktusban – hangoztatta Mevlüt Cavusoglu török külügyminiszter.
Joe Biden amerikai elnök szerdán tűzszünetre szólította fel az észak-etiópiai Tigré tartományban egymással harcban álló feleket, tekintettel az ottani konfliktus eszkalálódására.
A Szíriában most tartott választások nem feleltek meg a tényleges demokratikus szavazás egyetlen feltételének sem, és nem járulnak hozzá a konfliktus rendezéséhez – jelentette ki az Európai Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője.
Az Európai Unió újabb egy évvel, 2022. június 1-jéig meghosszabbította a szíriai rezsimmel és támogatóival szemben bevezetett szankciókat – közölte az uniós tanács.
Az azeri erők elfogtak hat örmény katonát, akik átlépték az örmény-azeri határt, mélyen behatoltak az ország területére, és diverzáns akciókra készültek Azerbajdzsánban – közölte az azeri belügyminisztérium.
Az Iszlám Állam terrorszervezet követőinek két merényletét sikerült meghiúsítani a dél-oroszországi Sztavropolban áprilisban – közölte az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat.
Legkevesebb nyolc ember életét vesztette a kaliforniai San José egy vasúti remízében csütörtökön, amikor a helyi közlekedési vállalat egyik alkalmazottja tüzet nyitott a munkatársaira. Támadásának indítéka egyelőre ismeretlen.
Bűnösnek találta, és 8-tól 53 évig terjedő szabadságvesztésre ítélte a spanyol központi büntetőbíróság a 2017-ben Katalóniában elkövetett gázolásos terrormerényletek három vádlottját.
Több tízezren indultak útnak a Kongói Demokratikus Köztársaság keleti részén fekvő Gomából, miután a város hatóságai részleges evakuálást rendeltek el a nemrég kitört Nyiragongo vulkánból ömlő lávafolyam miatt.
Tíz év börtönnel sújtott egy élettársa megölésével vádolt férfit a Budapest Környéki Törvényszék elsőfokú, nem jogerős ítéletével – közölte a bíróság.
Nem jogerősen négy év hat hónap fegyházbüntetésre ítélt egy török embercsempészt a Nyírbátori Járásbíróság.
Három megyében, 16 helyszínen egyidejűleg csaptak le a rendőrök egy drogkereskedő hálózatra – tájékoztatott a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság.
A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség vesztegetés bírósági eljárásban bűntette miatt emelt vádat egy volt rendőr alezredes ellen a Fővárosi Törvényszéken.
Kisiklott egy villamos, miután összeütközött egy kisteherautóval Kőbányán a Bihari utca és a Horog utca kereszteződésénél, ezért a 3-as villamos helyett pótlóbusz közlekedik Kőbánya alsó vasútállomás és az Ecseri út között.
Két Mecsekre tartó buszon külön díj nélkül szállíthatnak kerékpárt az utasok június 5-től Pécsen – tájékoztat a baranyai megyeszékhely önkormányzata.
BKK: a nem zárt megállókban nem kell maszkot viselni, de a járatokon továbbra is kötelező.
A járványhelyzet kedvező alakulása lehetővé tette, hogy június 1-jétől több nemzetközi járat az eredeti menetrenddel és kapacitással újrainduljon – tájékoztat a MÁV Zrt.
Május végéig jelentkezhetnek a koronavírus-fertőzésből gyógyultak plazmadonornak – közölte az Országos Vérellátó Szolgálat.
Alberto Bettiol szökésből diadalmaskodott a Giro d’Italia országúti kerékpáros körverseny 18. szakaszán, amelyen az összetett élcsoportja nem változott: Egan Bernal megőrizte előnyét az élen, míg Valter Attila a 15.
Férfi röplabda Európa-liga: Magyarország-Ausztria 3:0
Remekül szerepeltek csütörtökön is a magyar junior sportlövők az Eszéken zajló Európa-bajnokságon, melyen egy ezüst- és két bronzérmet gyűjtöttek.
A Magyar Kézilabda Szövetség szakmai- és versenybizottsága ismét levont két pontot a Siófok KC élvonalbeli női csapatától.
A hazai közönség előtt szereplő Gilles Simonnal kezd Fucsovics Márton a vasárnap rajtoló francia nyílt teniszbajnokságon.

hirtv.hu/magyarorszageloben/borocz-laszlo-nem-akarja-a-baloldal-hogy-a-berlok-sajat-lakashoz-jussanak-2522367?utm_source=feed&utm_medium=rss

Komment írása

Article Categories:
hírtv
banner

Vélemény, hozzászólás?