ápr 17, 2021
9 Views
0 0

Boris Johnson is Fülöp herceget gyászolja

Written by

Boris Johnson is Fülöp herceget gyászolja

A brit miniszterelnök a hivatalos búcsúszertartáson nem vett részt, de a Downing street 10. előtt tisztelgett II. Erzsébet királynő elhunyt férje előtt.

In Memoriam HRH The Prince Philip, Duke of Edinburgh, 1921-2021.

Közzétette: Boris Johnson – 2021. április 17., szombat

Végső búcsút vettek szombaton Fülöp edinburghi hercegtől. II. Erzsébet királynő férje életének századik évében, múlt pénteken hunyt el a windsori kastélyban. A katonai tiszteletadással kísért búcsúszertartás ugyancsak Windsorban, a brit királyi család legősibb és legnagyobb rezidenciájának Szent György-kápolnájában volt.

A koronavírus-járvány megfékezését célzó brit kormányzati rendelkezések nem tették lehetővé, hogy több száz vendég rója le kegyeletét Fülöp herceg koporsója előtt, ezért a kápolnában tartott szertartáson mindössze harmincan voltak jelen, valamennyien a királyi család tagjai – írja az MTI. A brit kormány jelenleg érvényes előírásai legfeljebb ennyi vendég jelenlétét teszik lehetővé a temetési szertartásokon, de az udvar szóvivője hangsúlyozta, hogy a ceremónia terveinek összeállításához a járványügyi előírások mellett figyelembe vették Fülöp herceg személyes kívánságait is.

atv.hu

Ajánlom

www.atv.hu/kulfold/20210417-boris-johnson-is-fulop-herceget-gyaszolja

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?