okt 13, 2020
4 Views
0 0

Boris Johnson bekeményít, 22 millió britet érintenek az új korlátozások

Written by

11 perce

Boris Johnson járvány nagy-britania szigorítás

Boris Johnson brit miniszterelnök rendkívüli szigorítások bevezetéséről döntött Fotó: MTI/AP/Times Newspapers Ltd. pool/Jack Hill

Boris Johnson brit miniszterelnök rendkívüli szigorítások bevezetéséről döntött Fotó: MTI/AP/Times Newspapers Ltd. pool/Jack Hill

Blikk-információ Blikk-információ

Anglia nem vár tovább! A covid-járvány megfékezése érdekében elfogadva a tudósok hetek óta hangoztatott figyelmeztetéseit, új háromszintű korlátozás bevezetéséről döntött Boris Johnson brit kormányfő.

Az egészségügyi szakértők már szeptember végén jelezték, hogy a májusihoz hasonló drákói szigorra van szükség a járvány megfékezéséhez. Nagy-Britanniában hétfőn 13 972 Covid-esetet regisztráltak, ez tizedével több, mint egy héttel korábban – írta a Dalily Mail. A szigorítás az egyik gócpontot, Liverpoolt érinti, ez a régió lesz az első, amelyik a „nagyon magas kockázatú” kategóriába kerül. Ennek megfelelően a kocsmákat és éttermeket bezárják, de a lakosoknak is megtiltják a hat fősnél nagyobb találkozásokat zárt térben is szabadban egyaránt.

(A legfrissebb hírek itt)

Az ország mintegy negyede a második, vagyis a “magas” kockázatú kategóriába kerül, a fennmaradó rész egyelőre a közepes besorolást kapja. Az iskolák és egyetemek egyelőre tovább működhetnek. Az esküvőkön 15 vendégnél több nem vehet részt, a temetéseken 15-30 fő lehet a maximum.

(Ez is érdekelheti: Ezt gondolja Boris Johnson a jelenlegi koronavírus-helyzetről: eddigre vár változást)

Az ország hatalmas területének, beleértve Nagy-Manchestert, a West Midlands-t és az Észak-Keletet, a második szinttel kell szembenéznie. A szigorítás legalább egy hónapig tart, de akár fél évre is meghosszabbítható, és mintegy 22 millió brit polgárt érint.

Blikk Megmondó

EXTRA AJÁNLÓ
Hogyan lehet olcsóbban vásárolni kozmetikumot? Íme a titok! (x)
Egy trükk, amellyel könnyebb és olcsóbb lesz a vásárlás (x)
Boris Johnson járvány nagy-britania szigorítás Covid-19

www.blikk.hu/aktualis/kulfold/boris-johnson-koronavirus-jarvany-britek/f2lgvc5

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?