ápr 17, 2021
10 Views
0 0

Bolsonaro kormánya arra kéri a brazil nőket, hogy ha lehet, inkább később vállaljanak gyereket

Written by

Ha lehetséges, a nők halasszák el a gyerekvállalást egy kicsit, a jobb időkre, hogy nyugodtabb lehessen a terhességük – ezt mondta pénteken Raphael Camara, a brazil kormány egészségügyi ellátásért felelős államtitkára. 

A politikus azért figyelmeztet erre, mert a kormány szakértői úgy vélik, hogy a koronavírus brazil variánsa nagyobb veszélyt jelent a terhes nők számára. Camara szerint eddig azt gondolták, hogy a terhesség végén jelent veszélyt a vírus, de most már úgy látják a szakértők, hogy az első és második trimeszterben is problémákat okozhat. Az államtitkár emlékeztetett viszont, hogy egyelőre se nemzetközi, se országos kutatás nem készült a brazil variáns hatásáról a terhesség alatt, de az egészségügyi minisztérium már elkezdett egy kutatást a témában. 

Bolsonaro egyik támogatója, az elnököt szuperhősként ábrázoló maszkbanFotó: CARL DE SOUZA/AFP

Az Egyesült Államok után eddig Brazíliában vesztette a legtöbb ember életét a járvány miatt, a Johns Hopkins Egyetem adatai szerint eddig 368 749 halálos áldozata van a koronavírusnak és összesen  13,8 millió fertőzöttet regisztráltak. A járványhelyzet egyrészt a gyorsabban terjedő brazil mutáns miatt rossz, másrészt azért is, mert a központi kormány meglehetősen passzív volt a járványkezelésben. (CNN)

444.hu/2021/04/17/bolsonaro-kormanya-arra-keri-a-brazil-noket-hogy-ha-lehet-inkabb-kesobb-vallaljanak-gyereket

Komment írása

Article Categories:
444 · Külföld
banner

Vélemény, hozzászólás?