máj 28, 2021
8 Views
0 0

Blikk: Boldog István Ausztriába ment Hugo Boss-öltönyöket venni a 20 milliós kenőpénzből

Written by

Egyenesen Ausztriába ment Hugo Boss-öltönyöket vásárolni Boldog István abból a 20 millió forint kenőpénzből, amit az ügyészség szerint egy vállalkozótól, M. Róberttől kapott társaival együtt, írja a Blikk a nyomozati anyagok alapján.

A fideszes parlamenti képviselőt és társait hivatali vesztegetés elfogadásával és más bűncselekményekkel vádolják, mert jogellenesen befolyásolta a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázati eredményeit. A kenőpénzt a lezsírozott projektekért cserébe kaphatta.

A lap korábban arról írt, az üzletember egy nejlonszatyorban adta át a pénzt egy közvetítőnek a budapesti Király utcában. Ezután került a pénz K. Péterhez, majd Boldoghoz. Előbbi a kihallgatásán azt mondta: eredetileg 30 millióban állapodtak meg, de a maradékhoz nem jutottak hozzá, mert kiderült, az ügyészség nyomoz Boldog ellen.


Orbán Viktor és Boldog István Fotó: Boldog István/Facebook

K. Péter a Blikk szerint azt mondta, a képviselővel és Fehér Petrával együtt egy irodában harmadolták el a pénzt. Fehér – aki Boldog István korábbi jobbkezeként ismert, és akinek a neve a Fidesz-KDNP országos listáján is szerepelt 2018-ban, korábban pedig a Jász-Nagykun-Szolnok megyei közgyűlés alelnöke volt – szmájlival üzent M. Róbertnek, hogy megkapták a pénzt.

Fehér és K. Petra közt még az is szóba került egy lehallgatott telefonbeszélgetésben, hogy a pénzt egyenesen a Parlamentbe vagy a képviselői irodaházba viszik, de erről végül letettek.

Boldognak június 30-án kell megjelennie a bíróságon. Ugyanebben az ügyben 2019 decemberében letartóztatták Fehér Petrát. Tavaly májusban pedig Boldogot is gyanúsítottként hallgatták ki a vesztegetési ügyben.

444.hu/2021/05/28/blikk-boldog-istvan-ausztriaba-ment-hugo-boss-oltonyoket-venni-a-20-millios-kenopenzbol?utm_source=rss_feed&utm_medium=rss&utm_campaign=rss_syndication

Komment írása

Article Categories:
444
banner

Vélemény, hozzászólás?