ápr 29, 2021
6 Views
0 0

BL: nem befolyásolja a döntőt a törökországi lezárás

Written by

Nem befolyásolja a labdarúgó Bajnokok Ligája május 29-ei, isztambuli döntőjét a koronavírus-járvány megfékezését szolgáló, csütörtöktől két és fél hétig tartó törökországi zárlat – írja az MTI.

A lezárás nem lesz hatással a BL-döntőre (Fotó: AFP)


Hirdetés

A török kormánynak az a célja a május 17-éig tartó teljes zárlattal, hogy csökkentse a fertőzés ütemét a nyári turisztikai szezon előtt, amelyre a török gazdaság támaszkodik.

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) továbbra is abban reménykedik, hogy korlátozott számban külföldről is érkezhetnek szurkolók a 76 ezer férőhelyes Atatürk Olimpiai Stadionban. Hozzátették, továbbra is szorosan együttműködnek a Török Labdarúgó-szövetséggel, valamint a helyi és a nemzeti hatóságokkal a mérkőzés biztonságos megrendezése érdekében. A pontos nézőszámra vonatkozó információkat hamarosan közlik.

A török hatóságok biztosították, hogy az ideiglenes zárlatnak semmilyen hatása nem lesz a meccsre – áll az UEFA közleményében.

Törökországban a koronavírus áldozatainak száma csütörtökön megközelítette a 40 ezret. Múlt szerdán 362 beteg hunyt el, ez napi rekord volt az országban. Az elmúlt 24 órában több mint 40 ezer új fertőzésről és 341 halálesetről számoltak be a 84 milliós országban.

(MTI)

www.nemzetisport.hu/bajnokok_ligaja/bajnokok-ligaja-nem-befolyasolja-a-dontot-a-torokorszagi-lezaras-2823547

Komment írása

Article Categories:
nemzetisport
banner

Vélemény, hozzászólás?