máj 6, 2021
23 Views
0 0

BKK diákbérlet akár mobilon is

Written by

BKK diákbérlet akár mobilon is

Május 10-étől újraindul a jelenléti oktatás az általános iskolák felső tagozatán és a középiskolákban. A BKK javaslata szerint a diákoknak érdemes időben megváltani a bérletüket, amelyet már telefonról is elérnek a mobiljegy applikációkban. Aki rendszeresen használja a fővárosi közösségi közlekedést, annak a bérlet jelenti a leggazdaságosabb megoldást – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a Budapesti Közlekedési Központ közleményéből.

2021. május 10-én, hétfőn az általános iskolák felső tagozatos tanulói és a középiskolások is visszatérnek az oktatási intézményekbe. A hosszú ideig tartó otthoni tanulás miatt a legtöbben már nem rendelkeznek az iskolába járáshoz szükséges bérlettel, ezért a BKK javaslata szerint a bérletvásárláshoz a személyes értékesítőhelyek és a jegykiadó automaták helyett érdemes inkább a mobiltelefonon elérhető mobiljegy-applikációk egyikét választani. Ez a legbiztonságosabb és a leggyorsabb BKK-bérlet vásárlási megoldás, hiszen elkerülhető a sorban állás, és bárki számára a nap 24 órájában elérhető, kézenfekvő megoldás.

Mobiljegyként is megváltható a diákbérlet

A mobiljegyek használata egyszerű, csupán a vásárlásához szükséges applikáció (Mobiljegy, K&H mobilbank, Simple, Telenor Wallet, VoxPay) letöltése szükséges hozzá.

A mobiljegyen vásárolt diákbérlet csak érvényes diákigazolvánnyal együtt használható, amelynek sorszámát a vásárláskor kell megadni, és legkorábban 2 perccel a vásárlást követően használható utazásra. A mobiljegyben vásárolt bérletekről bővebben itt tájékozódhat.

Kinek éri meg havi diákbérletet vásárolni?

Azoknak a diákoknak, akik egy hónap alatt 9-nél több alkalommal utaznak a BKK járatain, már megéri vonaljegy helyett havi diákbérletet venni. A havi diákbérlet tetszőleges kezdőnappal váltható, és egy hónapig érvényes, de a kínálatban megtalálhatók a hosszabb időszakra szóló negyedéves és éves diákbérletek is.

A BKK értékesítési pontjai a www.bkk.hu/pontkereso/ oldalon érhetők el.

A mobiljegy használatáról minden további fontos információ megtalálható a bkk.hu/mobiljegy oldalon.

Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség 2021. május 6.

www.objektivhir.hu/display/hir.php?hirid=57229

Komment írása

Article Categories:
Objektív Hírügynökség
banner

Vélemény, hozzászólás?