júl 16, 2020
595 Views
0 0

Bitcoin-csalásnak tűnő hackertámadás érte Joe Biden és más neves személyiségek Twitter-fiókját

Written by

A Joe Biden fiókján helyi idő szerint délután feltűnt üzenet arra bíztatott mindenkit, hogy adományozzon Bitcoin kriptovalutát, és kétszer annyit kap vissza. A szöveget azonban rövid időn belül eltávolították.

“Visszaadok a közösségnek. Minden, az alábbi címre elküldött Bitcoint duplán küldök vissza! Ha 1000 dollárnyit küldesz, 2000-et küldök vissza. Ezt csak 30 percig teszem meg” – szólt a tweet.

A jelentések szerint hasonló üzenetek tűntek fel Barack Obama volt elnök, neves milliárdosok mint a Tesla alapító Elon Musk, a Microsoft társalapítója, Bill Gates, valamint az Uber, az Apple technológiai óriáscégek fiókfelületén is.

A Twitter mikroblog-szolgáltató nyilatkozatot adott ki, megerősítve, hogy tud az incidensről. “Vizsgáljuk a történteket, és lépéseket teszünk a helyreállításra. Hamarosan újabb értesítést küldünk mindenkinek” – közölte a társaság.

Alexandria Ocasio Cortez demokrata párti kongresszusi képviselő a Twitteren külön is figyelmeztette fiókjának követőit a hackertámadásra.

“Úgy tűnik, hogy éppen most nagy támadás zajlik a Twitter felhasználásával, amely nagy fiókokat vett célba. Kérem, legyenek éberek bármilyen Bitcoin-csalással kapcsolatban, és NE klikkeljenek rá semmilyen gyanús linkre!” – írta Ocasio Cortez, hozzátéve, hogy ez az ő fiókjában esetlegesen megjelenő üzenetekre is vonatkozik.

A támadás hatására a 4 százalékkal esett a Twitter részvényeinek tőzsdei értéke.

MTI

hirtv.hu/hirtvkulfold/bitcoin-csalasnak-tuno-hackertamadas-erte-joe-biden-es-mas-neves-szemelyisegek-twitter-fiokjat-2505174?utm_source=feed&utm_medium=rss

Komment írása

Article Categories:
hírtv
banner

Vélemény, hozzászólás?