okt 17, 2020
8 Views
0 0

Bident már csak az tartja a felszínen, hogy a Facebook és a Twitter blokkolja a rá terhelő tényeket!

Written by

Bident már csak az tartja a felszínen, hogy a Facebook és a Twitter blokkolja a rá terhelő tényeket!

Joe Bidenről és fiáról sorra buknak ki a botrányosabbnál botrányosabb felvételek és információk. Szerdán a New York Post amerikai napilap hozott le kellemetlen részleteket arról, milyen zűrös, korrupciógyanús ügyei vannak a demokrata elnökjelöltnek és fiának, akiről bebizonyosodott, hogy egy ukrán energetikai cég igazgatótanácsában ül nulla tapasztalattal és még kevesebb végzettséggel. Amikor Hunter Biden egy kenőpénzes botrányba keveredett, apja minden erővel próbálta hárítani magáról és fiáról a felelősséget – nem sok sikerrel –, a most előkerült terhelő bizonyítékok pedig egyértelműen rávilágítanak: Joe Biden nemcsak tudott a Burisma-botrányról, de aktív szereplője is volt. Az egész botrányt ráadásul el is kerülhették volna, ha Joe Biden fia nem annyira felelőtlen, hogy a titkos adatokkal és ciki videókkal teli számítógépét elviszi egy szervizbe és nem megy érte.

A szerdán nyilvánosságra hozott levelek azért is fontosak a kampányban, mert ezzel bizonyítható, hogy Joe Biden hazudott arról, hogy nem tudott fia korrupciógyanús ügyeiről. Az Origo megjegyzi: a levelek megerősítik azt a korábbi információt, hogy Biden alelnökként nyomást gyakorolt az ukrán kormányzati tisztségviselőkre annak érdekében, hogy rúgják ki a Burisma korrupciós ügyeiben a fia érintettségét vizsgáló főügyészt. Az elnökjelölt fia kétes körülmények között jutott be az ukrán cég vezetőségébe, hiszen nem rendelkezik semmiféle hasonló végzettséggel, tapasztalata sincs, az energetikai szektort sem ismeri.

Biden fiának képességeiről mindent elárul a lebukása. Hunter még tavaly áprilisban elvitte három laptopját egy Delaware állambeli szervizbe, ám nem ment el értük, amit utólag valószínűleg már nagyon bán, amire minden oka megvan. A szerviz tulajdonosának elmondása szerint jelen volt, amikor egy Hunter Bidenre külsőleg nagyon emlékeztető férfi bement oda, és otthagyott három darab elromlott laptopot. A három közül egy MacBook Pro menekült csak meg, annak a merevlemezét lemásolta, hogy megmentse a rajta lévő adatokat. Az üzletben 90 nap áll a vevők rendelkezésére, hogy elmenjenek a megjavított készülékért, ám Hunter Biden ezután sem ment, nem is fizette ki a munkát. Hiába próbálta az üzletvezető megkeresni a demokrata elnökjelölt fiát, nem járt sikerrel, ezért a nyáron megnézte, mi van a merevlemezen: ekkor fedezte fel, hogy ukrán levelezések vannak az adattárolón, amin még rengeteg családi fotó is volt. Talált többek között még egy szexvideót is, amin a volt alelnök fia cracket szív. Miután meglátta a felvételeket, hívta az FBI-t és átadta nekik a merevlemezt; valószínűleg onnan kerültek a New York Posthoz a képsorok.

Ha lehull a lepel, Zuckerbergék jönnek és mentenek

A New York Post már jó előre belengette, hogy dokumentumokat fog nyilvánosságra hozni a botrányról – szerdán ezt meg is tették, a Facebook és a Twitter pedig falanxba rendeződve védi Joe Bidenéket, holott azt ígérték, nem fognak beleszólni a kampányba és nem állnak a hírek útjába. Amint kezdett szerdán terjedni az ügy, a Twitter és a Facebook betiltotta a levelek és az ezzel kapcsolatos cikkek közlését.

A kis Biden 2014 óta volt a Bursima igazgatótanácsának tagja, havi 50 ezer dolláros fizetéssel. Egyelőre kérdéses, hogy Hunter Biden végzett-e bármiféle munkát az ukrán cégnél. Joe Biden fiának már korábban is voltak zűrös ügyei; volt, hogy jövedelmező kínai és oroszországi oligarchákkal folytatott kétes ügyeket, azonban az az amerikai közvéleményt is megdöbbentette, hogy az akkor épp alelnök apját összehozta az ukrán cég vezetőivel. Egy 2015 májusában keltezett elektronikus levélből kiderült, hogy Vadim Pozsarszkij, a Burisma igazgatótanácsának egyik tanácsadója megköszönte Hunter Bidennek, hogy bemutatta őt az apjának. Pozsarszkij amúgy egy másik levélben arról írt Hunter Bidennek, hogy miként tudna latba vetni befolyását az ukrán vállalat érdekében.

A Twitternek most sikerült a Facebookon is túltennie, hiszen a New York Post cikkeit sem engedi megosztani, az onnan átvett anyagok is tiltólistára kerültek. Jack Dorsey, a Twitter elnök-vezérigazgatója elhibázott döntésnek minősítette a saját cége által gyakorolt cenzúrát, ám az még mindig érvényben van. Mark Zuckerberg nem reagált.

A Twitter információs hadviselést folytat ellenünk

– jellemezte a történteket a New York Post egyik felelős szerkesztője.

Donald Trump amerikai elnök egy iowai nagygyűlésen úgy reagált, hogy a napnál is világosabb, hogy Biden egy korrupt politikus, akinek nem is lenne szabad megengedni, hogy induljon az elnökválasztáson.

Egyelőre persze nem lehet lemérni, hogy milyen hatása lesz az elkötelezett demokrata szavazókra Biden vesszőfutása, de a botránysorozat bizonyosan erősíti Trumpot, mobilizálja a republikánus tábort. A bizonytalanoknak pedig fel van adva a lecke: BLM, utcai zavargások, cenzúra, maximális LMBTQ, vagy egy konzervatívabb Amerikát szeretnének-e inkább? Innen ez nem tűnik olyan nagyon nehéz választásnak.

Bidennel kapcsolatban éppen ma szólalt meg Szijjártó Péter is, erről bővebben itt olvashatnak.

pestisracok.hu/bident-mar-csak-az-tartja-a-felszinen-hogy-a-facebook-es-a-twitter-blokkolja-a-ra-terhelo-tenyeket/

Komment írása

Article Categories:
pestisracok
banner

Vélemény, hozzászólás?