máj 6, 2021
29 Views
0 0

Biden döntésére fittyet hányva betiltották az abortuszt Texas állam legnagyobb városában – kiakadt a Planned Parenthood

Written by

Biden döntésére fittyet hányva betiltották az abortuszt Texas állam legnagyobb városában – kiakadt a Planned Parenthood

Texas állam egyik legnagyobb városában hozták meg a leginkább szigorú abortuszellenes törvényt Amerikában – írja a hitradio.hu. Tették mindezt annak ellenére, hogy az új amerikai elnök, Joe Biden az egyik első intézkedésével támogatta az emberi élet aktív megsemmisítését. Ez mégsem annyira meglepő annak tudatában, hogy 2019-ben a demokrata párti Ralph Northam, Virginiai kormányzója – aki egyébként orvos is – kijelentette: az abortuszt túlélő csecsemőket hagyhatják meghalni, ha korábban abortuszról döntöttek az orvosok és a szülők. Magyarországon Cseh Katalin (“botmixeres”) a Momentum EP-képviselője döbbentette meg azzal a közvéleményt, hogy születésnapjára annak a Planned Parenthood szervezetnek gyűjtött adományt, amely az abortált magzati szervekkel kereskedik egy videófelvétel tanúsága szerint, a klinika 2011-2017 között közel hárommillió (!) magzati élet elvételében közreműködött.

Az amerikai várost most a meg nem született gyermekek legnagyobb védelmezőjeként emlegetik. Lubbock szavazóinak többsége pár napja arra voksolt, hogy legyen törvénytelen bármilyen személy számára az abortusz elvégzése a terhesség minden szakaszában. A lakosok több, mint 62%-a azaz több, mint 250,000 szavazó hagyta jóvá a referendumot, míg azt csak 38% ellenezte. A “Meg nem születettek Menedék Városai” nevű pro-life mozgalom alapítója, Mark Lee Dickson szerint a döntés óriási győzelem az abortuszellenes mozgalomnak.

Szerintem ez sokat elmond Lubbockról, amely az Egyesült Államok 83. legnagyobb városa.

– mondta az alapító.

A texasi törvényhozás online közvetítését többezren követték figyelemmel

A döntés azután született, hogy nyomozás indult a Planned Parenthood miatt, ugyanis a szervezet szeretett volna egy abortuszklinikát létrehozni Nyugat-Texasban. A klinika Lubbockban is megnyílt, április 15-én pedig elkezdték az abortuszok elvégzését, de most be kell zárniuk az intézményt.

Az eddigi legszigorúbb állam Iowa volt, ki is akadt a Planned Parenthood

Az Egyesült Államok eddigi legszigorúbb abortusztörvényét 2018-ban Iowa államban hozták, amely az első észlelhető magzati szívdobbanástól kezdve megtiltja a terhességmegszakítást. A Des Moines-i, republikánus többségű szenátus 29-17 arányban fogadta el a törvénytervezetet, amelyet a képviselőház már korábban jóváhagyott, és így most Kim Reynolds republikánus párti kormányzó elé kerül aláírásra. Az abortuszhoz való jog mellett kiálló Planned Parenthood nevű szervezet helyi szóvivője szerint az iowai abortusztörvény szándékosan alkotmánysértő, a tökéletesen biztonságos terhességmegszakítások 99 százalékát lehetetleníti el.

A törvény a magzati szívhangot használja fel eszközként, ami teljesen önkényes döntés, mert a szívverés még messze nem jelenti azt, hogy a magzat a méhen kívül is életképes

– magyarázta a Planned Parenthoodtól Becca Lee. Az elfogadott törvény csak abban az esetben tesz kivételt, ha a terhesség nemi erőszak vagy vérfertőzés következménye, és ezt az áldozat jelentette is a hatóságoknál. Mint arról korábban írtunk, Cseh Katalin meglepődött, hogy a “privát oldalán” indított adománygyűjtést a PestiSrácok.hu tarhálásnak minősítette. A Momentum EP-képviselője azt sérelmezte, hogy a Planned Parenthoodot abortuszt pártoló szervezetként mutatta be portálunk. Cseh Katalin nyomatékosítja: fontosnak tartja, hogy a családok maguk dönthessenek arról, mikor szeretnének gyermeket. Arról azonban elfelejt említést tenni, hogy a Planned Parenthood valójában egy olyan abortuszvédő szervezet, melynek igazgatója magzatok testrészeit árulja, méghozzá vacsora közben, egy elegáns étteremben. Nem, ez nem a PS fantazmagóriája, hiszen mindezt egy rejtett kamerás videofelvétel bizonyítja. A felvétel óriási botrányt robbantott ki az Egyesült Államokban, ahol a PP-t illegális szervkereskedelemmel és gyilkossággal vádolják. Na de nézzük, miről is van szó valójában.

Illegális szervkereskedelem és gyilkosság a vád a Planned Parenthood ellen – Cseh Katalin nekik gyűjtött adományt

A klinikáin éves szinten 300 ezer abortuszt végrehajtó szervezet vezető tisztségviselőjét egy életpárti intézet aktivistái keresték fel, magukat vásárlóknak állítva. Azt mondták, hogy tudományos kutatásaikhoz nagy tételben magzatok szerveire van szükségük, és erre árajánlatot is kértek. A videó készítői ráadásul azt állítják, hogy nem egyedi esetről van szó, hanem az egész szervezet ráépült az üzletszerű szervtermelésre, sőt, ennek során többször a terhes nők életét is veszélyeztették. Az amerikai képviselőház azonnali meghallgatást kezdeményezett az ügyben. Ha a vádak igazak, az akár a nagynevű “abortuszgyár” bukását is jelentheti. Kezdjük a szervkereskedelemmel. A magzatok szervei iránt elsősorban tudományos kutatóintézetek érdeklődnek, de egyes testrészek akár donorszervként is felhasználhatók. Hátborzongató, ahogy Dr. Nucatola egy pohár vörösbor mellett, salátát csipegetve kedélyesen felvázolja a kereslet-kínálat aktuális helyzetét a “szervpiacon”:

Mostanában sokan akarnak sértetlen szívet azért, hogy a szinuszcsomót kivegyék. Meg is lepődtem, mert nem is tudtam, hogy ezek erre is alkalmasak. Szintén tegnap mondták először, hogy tüdőt rendelnének tőlünk… Ezen kívül, amint már mondtam, ahány ép májunk csak van, azt mind elviszik. Nagyon nagy rá a kereslet. (…) De vannak, akiknek a végtagok kellenek, ami egyszerű eljárás, mert könnyű kivenni, bár fogalmam sincs, mire kellenek nekik, talán izomhoz akarnak jutni belőle.

Ez így önmagában maximum etikátlan és visszataszító, de semmi esetre sem törvénytelen. Az anya egy abortuszklinikáról nyilván nem viszi magával a megölt magzatot, így az a klinika birtokába kerül, akik így “hasznosíthatják” tudományos vagy orvosi célra. A Planned Parenthood azonban nem adományozza a szerveket, hanem pénzt kér értük:

Tudja, sok számot mondhatnék, de az árlista nagyjából 30 és 100 dollár között van, az intézettől és a szervtől függően.

Ez a 30 és 100 dollár közötti összeg szövetenként értendő, így egy magzaton akár több ezer dollárt is “kereshetnek”, a szokásos állami támogatáson túl, amit magáért a műtétért kapnak. Dr. Nucatola nyolc abortuszt is elvégez egy nap, így a “műszak” végére a hálózat nagy mennyiségű “eladható termékhez” jut. Ha a vádak igaznak bizonyulnak, és kiderül, hogy ez általános gyakorlat a PP-nál, akkor ezt a mennyiséget meg kell szorozni 820 klinikával és több ezer orvossal, akik a Planned Parenthood hálózatában dolgoznak. Az extra bevételeket pedig adományként könyvelik el. A szervkereskedelem tiltott az összes civilizált országban, ráadásul az Egyesült Államokban egy korábbi eset kapcsán külön törvényt is hoztak az abortált magzatok méltóságának védelmére:

Egy abortált magzat testrészeinek kereskedelmi forgalomba hozása tíz évig terjedő szabadságvesztéssel és/vagy 500 000 dollár bírsággal büntetendő.

(Amerikai Büntető Törvénykönyv, 42, 289g-2)

Így működik a magzati szervkereskedelem

A Planned Parenthood partnerszervezete, a StemExpress korábbi laboránsa, Holly O’Donnell egy tényfeltáró videóban beszámolt a magzati szervkereskedelem pontos mikéntjéről. A StemExpress munkatársaként O’Donnell dolga az volt, hogy az abortuszra váró nők közül megtalálja azokat, akik megfelelnek a StemExpress megrendelői által támasztott igényeknek, és az abortusz után továbbítsa az eladott magzati testrészeket a vevőknek. O’Donnell szerint a PP munkatársai gyakran egyszerűen elvették azokat a szerveket, amikre szükségük volt, az anyák tudta és beleegyezése nélkül.

Nem is volt rá módjuk, hogy tudomást szerezzenek róla

– állítja a korábbi munkatárs. Az interjúból az is kiderül, hogy a PP hozzáférést adott a páciensek adataihoz és az intézmény munkarendjéhez, hogy az abortuszokat úgy időzíthessék, hogy a nők állapota optimális legyen a megrendelés szempontjából. A PP még azoknak az adatait is tárolta, akik csupán terhességi tesztet szerettek volna kapni tőlük – hiszen ők is potenciális terhesek, és ezzel potenciális “donorokká” is váltak. A Planned Parenthood 2011-2017 között 2 295 271 magzati élet elvételében közreműködött. Cseh Katalin tehát ennek a szervezetnek gyűjtött adományt, és vette védelmébe:

A Planned Parenthood azon dolgozik, hogy e döntés a családoknál és a nőknél maradjon; hogy döntéseiket minél több és pontosabb információ alapján hozhassák meg, s ha végül a terhességmegszakítás mellett döntenek, azt biztonságos és anonimitást biztosító körülmények között tehessék meg (…) És nem, a propagandában megjelent abszurd hazugságokkal ellentétben természetesen senki nem gyilkolna meg életképes csecsemőket – ezt az álhírt a Fidesz-közeli Alapjogokért Központ amúgy Donald Trumptól és az amerikai szélsőjobbtól vette át.

Itt felhívnánk a Momentum EP-képviselőjének a figyelmét arra, hogy a Center for Medical Progress elnöke a CNN-nek azt állította, hogy olyan videofelvétel is létezik, amelyen a StemExpress vezetői elismerik, hogy a PP-tól többször is teljes, sértetlen magzati testeket szállítottak a laboratóriumukba. Ez pedig azt bizonyítja, hogy a PP-nél alkalmazzák a “részben szülés, részben abortusz” módszert, ami során a 16 hetesnél idősebb magzatot élve húzzák ki az anyaméhből és csak akkor szúrnak egy méreginjekciót a koponyájába, amikor már a fejét leszámítva teljesen “megszületett”, azaz kijött az anyaméhből. És bár nyilván könnyebb azzal takarózni, hogy ez csak kitaláció, felhívnánk Cseh Katalin figyelmét arra, hogy a nemzetközi sajtóban több tényfeltáró írást, dokumentumot találhat arról, hogy az általa propagált szervezet hogyan és mi módon abortál magzatokat, sőt, arról is olvashat, hogy azok testrészeivel miként kereskednek a PP vezetői. Persze mindezt a “nők egészsége” érdekében és a “tudatos gyermekvállalás” miatt teszik…

Brtuális abortusztörvény Illinoisban: a megszületése pillanatáig elvetethető a baba

Amikor azt gondoltuk, hogy a 2019. januárban, New Yorkban bevezetett abortusz-szabályozásnál (a meg nem született gyermek egészen kilenc hónapos koráig elvetethető) már nincsen életellenesebb gyakorlat, Illinois-ban meghozták a történelem eddigi talán legbrutálisabb abortusztörvényét.

Ahogyan arról a liveaction.org oldal beszámol, az illinoisi Szenátus két olyan törvényjavaslatot fogadott el, melyek a New York-i szabályozásnál is szélsőségesebbek: a HB 2495-ös javaslat többek között elveszi az összes védelmet a meg nem született gyermekektől, eltávolítja az egészségügyi dolgozók lelkiismereti védelmi törvényét, illetve lehetővé teszi az adófizetők számára az abortusz finanszírozását. A – talán még ennél is megrázóbb – HB 2467 javaslat szerint pedig kiskorúakon ezentúl szülői beleegyezés nélkül is végrehajthatnak magzatelhajtást.

A törvényhozók megszüntették az állam „partial-birth abortion”, vagyis a „részleges születésű” abortusz tilalmát, ami azt jelenti, hogy a baba még akkor is elvetethető, amikor a szülés már megkezdődött, vagyis a szülőcsatornából is „kiráncigálhatják” a gyermeket, amennyiben az anya úgy kívánja. A liveaction.org cikkében idézi egy nővér megrázó beszámolóját az eljárásról, azonban olyan gyomorforgató műveletről van szó, hogy a vasarnap.hu nem is részletezte azt. Abba azonban érdemes belegondolni, mit is jelent ez valójában: gyakorlatilag egy élő, lélegző, kifejlett, öntudattal és emberi jogokkal rendelkező gyermeket erőszakos brutalitással szakítanak ki édesanyja testéből a születése pillanataiban. 

A harmadik trimeszterben elvégzett abortusz egyik mozzanata Forrás: youtube

Az új amerikai elnök első dolga volt visszavonni Trump életvédelemmel kapcsolatos rendelkezését

Joe Biden amerikai elnök visszavonta elődje, Donald Trump egyik rendelkezését, amely az abortusz visszaszorítása érdekében született – írtuk még januárban. Az intézkedéssel Trump kizárta az állami támogatásokból azokat a civil szervezeteket bel- és külföldön egyaránt, amelyek terhességmegszakítást kínáltak ügyfeleiknek külföldön vagy támogatták azt. A rendeletet eredetileg még Ronald Reagan elnök adta ki 1984-ben. Azóta szinte törvényszerűen minden republikánus elnök ragaszkodott hozzá, és minden demokrata elnök felfüggesztette az alkalmazását.

Sajnálatos, hogy Biden az egyik első intézkedésével támogatja az emberi élet aktív megsemmisítését

– írta az amerikai püspöki konferencia nyilvánosságra hozott közleményében. Az amerikai katolikus egyházi vezetők megjegyezték: az elnök döntése összeegyeztethetetlen a katolikus tanokkal, etikátlan, és sérti az emberi méltóságot.

Nyomatékosan kérjük az elnököt, hogy jóra használja hivatalát, és elsőként vegye figyelembe a leggyengébbeket, beleértve a még meg nem született gyermekeket

– húzták alá. A ma már alelnöki posztot betöltő Kamala Harris az anyák döntési joga mellett kardoskodott. Más demokrata párti képviselők pedig azt vágták a republikánusok fejéhez, hogy át akarják venni az irányítást a nők teste felett, és meg akarják őket fosztani attól az alkotmányos joguktól, hogy személyes döntéseket hozzanak saját testükről. A republikánusok viszont igyekeztek rámutatni arra:

bár az Egyesült Államokban a gyilkosság illegális, mégsem büntetik azt, aki magára hagy egy élve született – pontosabban abortált – csecsemőt.

A Szenátus Igazságügyi Bizottsága a törvényjavaslattal kapcsolatban tavaly hallgatott meg egy megdöbbentő tanúvallomást. Jill Stanek, az Illinois állambeli Krisztus Kórház egykori nővére arról számolt be, hogy amikor egy 22. hetes magzat maradt életeben az abortuszt követően, nővértársa a koszos mosókonyhába vitte, és magára hagyta.

Képtelen voltam elviselni annak a gondolatát, hogy ez a gyermek egyedül haldoklik, ezért 45 percen át ringattam, amíg élt

– mondta el a meghallgatáson a nővér.

A kisfiú 21–22 hetes volt, alig több, mint 20 dekagramm, és akkora volt, mint a kezem

– tette hozzá. A nővér emlékeztetett arra, hogy 2019-ben a demokrata párti Ralph Northam, Virginiai kormányzója – aki egyébként orvos is –, támogatta a gyermekgyilkosságot azzal, hogy kijelentette: az abortuszt túlélő csecsemőket hagyhatják meghalni, ha korábban abortuszról döntöttek az orvosok és a szülők.

Forrás: Hitradio/CP/Vasarnap.hu/PestiSrácok.hu, fotó: texasonline

#wpdevar_comment_4 span,#wpdevar_comment_4 iframe{width:100% !important;} #wpdevar_comment_4 iframe{max-height: 100% !important;}
pestisracok.hu/biden-dontesere-fittyet-hanyva-betiltottak-az-abortuszt-texas-allam-legnagyobb-varosaban-kiakadt-a-planned-parenthood/

Komment írása

Article Categories:
pestisracok
banner

Vélemény, hozzászólás?