máj 26, 2021
4 Views
0 0

Biden a Fehér Házban fogadta az egy éve meghalt George Floyd családját

Written by

„Együtt kell működnünk annak biztosítása érdekében, hogy az emberek Amerikában ne éljenek tovább félelemben” – mondta a találkozó előtt Floyd testvére, Philonise Floyd a Capitoliumnál a családja és Nancy Pelosi demokrata házelnök társaságában. Ezután a Floyd család tagjai egy órát töltöttek Joe Bidennel és Kamala Harrisszela Fehér Házban, ahol Philonise Floyd szerint megemlékeztek arról, ami egy évvel ezelőtt történt – írja az MTI.


Floyd családja a találkozó előtt 2021. május 25-én Fotó: OLIVIER DOULIERY/AFP

George Floyd unokaöccse, Brandon Williams szerint Biden a rendőrségi reformot érintő törvényre utalva azt mondta nekik, „azt akarja, hogy a törvény jelentőségteljes legyen, és sértetlenül megőrizze George örökségét”.

A 46 éves George Floyd 2020. május 25-én halt meg Minneapolisban, miután egy rendőr, Derek Chauvin több mint 8 percig térdelt a nyakán. Chauvint egy évvel később állították bíróság elé, a rendőrt mindhárom vádpontban bűnösnek találták. George Floyd a Black Lives Matter mozgalom szimbólumává vált, halálát Minneapolisban és Amerika-szerte tüntetések, zavargások követték.


Rengetegen gyűltek össze megemlékezni május 25-én a George Floyd téren Fotó: CHRISTOPHER MARK JUHN/Anadolu Agency via AFP

Kedd délelőtt sokan gyűltek össze a minneapolisi George Floyd téren, hogy megemlékezzenek az egy évvel ezelőtt elhunyt férfiról. A tér közelében kedd délelőtt lövések dördültek, a lövöldözés feltételezett elkövetője szemtanúk szerint egy autóval elmenekült, a hatóságok jelentése szerint egy ember megsérült.

444.hu/2021/05/26/biden-a-feher-hazban-fogadta-az-egy-eve-meghalt-george-floyd-csaladjat?utm_source=rss_feed&utm_medium=rss&utm_campaign=rss_syndication

Komment írása

Article Categories:
444
banner

Vélemény, hozzászólás?