ápr 13, 2021
9 Views
0 0

Besegítene az autógyártóknak az Intel

Written by

Kész a nagy autóipari beszállítók részére, vagy akár közvetlenül az autógyártók számára chipeket gyártani az Intel, ezzel enyhítve a tavaly év vége óta fokozatosan egyre súlyosabbá váló globális félvezetőhiány negatív hatásait – jelentette be tegnap Paul Gelsinger, a vállalat vezérigazgatója, miután részt vett a több iparági szereplővel, kormányzati szakemberekkel és az amerikai elnökkel a témában folytatott tárgyaláson.

A vállalat Gelsinger szerint előrehaladott tárgyalásokat folytat azokkal a chiptervezőkkel, melyek az autóipar számára szállítanak különféle vezérlőáramköröket, célprocesszorokat, így a jövőben ezek a cégek igénybe vehetnék az Intel gyártási kapacitásait is. Az eddig többnyire PC-kbe épített processzorok gyártását végző üzemek bizonyos gyártósorainak átállítása, illetve a termelés átcsoportosítása az Intel szerint nagyjából hat-klienc hónapig tarthat, ami lényegesen rövidebb időt vesz igénybe annál, mintha új chipgyártó üzemek felhúzásával orvosolnák a problémát.

biden_wafer
joe biden az iparággal folytatott hétfői megbeszélésen (fotó: ap)

Ingyenes Kubernetes workshop április 27-én (x)

A piacvezető Rancher szakértői bemutatják, hogyan kezelhető hatékonyan a gyakorlatban a Kubernetes.

Ingyenes Kubernetes workshop április 27-én (x) A piacvezető Rancher szakértői bemutatják, hogyan kezelhető hatékonyan a gyakorlatban a Kubernetes.

A mostani bejelentés része annak az átfogó stratégiaváltásnak, melynek eredményeként az Intel bérgyártást is végez majd a jövőben, hogy ezzel is könnyebben versenyre tudjon kelni az olyan ázsiai nagyágyúkkal, mint a TSMC vagy éppen a Samsung, melyek a következő években dollár százmilliárdos beruházásokkal tervezik bővíteni chipgyártó kapacitásukat.

Az Intel – mint az utolsó nagy megmaradt amerikai chipgyártó – a legnagyobb várományosa lehet annak a kétezer milliárd dolláros amerikai gazdaságélénkítő csomagból elkülönített 50 milliárd dolláros vissza nem térítendő támogatásnak, mely az amerikai félvezetőgyártás és tervezés felfuttatását célozza. 

Joe Biden amerikai elnök az iparági érintettekkel, illetve kormányzati szakértőkkel folytatott megbeszélésén leszögezte, a félvezetőhiány mielőbbi megszüntetése az egyik legsürgetőbb feladat a Fehér Ház, illetve a Kongresszus számára, ám erre a forrásbevonás nem lehet egyedüli megoldás. Így az ellátási lánc transzparensebbé tételére és pontosabb rendelési előrejelzésekre egyaránt szükség van ahhoz, hogy a jövőben ne alakuljon ki a jelenlegihez hasonló akut helyzet.

www.hwsw.hu/hirek/63137/intel-felvezetogyartas-autoipar-felvezetohiany.html

Komment írása

Article Categories:
HWSW
banner

Vélemény, hozzászólás?