ápr 4, 2021
6 Views
0 0

Bennfentesek szerint HIV-pozitív a thai király

Written by

Thaiföld a 13. századtól monarchia, ám amióta 2019-ben X. Rámát, teljes nevén Maha Vajiralongkorn Bodindradebayavarangkunt hivatalosan is királlyá koronázták, a botrányaitól hangos a nemzetközi sajtó. A helyi kevésbé, Thaiföldön ugyanis nagyon súlyosan büntetik a felségsértést, legalább három, de akár 15 év börtönt is kaphat az, aki bármilyen kritikát fogalmaz meg a királyi családról, a tevékenységeiről, vagy – hangozzon ez bármennyire is szürreálisan – rosszat mond a királyi ebekről.

(A legfrissebb hírek itt)

De még a mindenhol kifüggesztett királyi portrékkal is vigyázni kell, 2006-ban egy svájci turistát ítéltek 10 évre, mert részegen alkohollal kente be a mostani király apjának, Bhumibol királynak a fényképét. De egy félreérthető mosolyért is elvihetik az embert a rendőrök. A szigorú törvények ellenére Thaiföldön tavaly ősszel komoly zavargások törtek ki, a fiatalok Harry Potter főgonoszához, Voldemorthoz hasonlították a 68 éves uralkodót, aki a járvány kellős közepén úgy döntött, hogy nem érdekli a népe sorsa, és Bajorországba költözött. Kibérelt egy luxusszállodát Garmisch-Partenkirchenben, és élvezte az életet aktuális feleségével és 25 „társalkodónőjével”, azaz királyi ágyasával. A születésnapjára pedig hat, egyenként 66 millió forintba kerülő Maybach luxusautóval lepte meg magát.

A turistákat is figyelmeztetik,hogy az uralkodót ábrázoló plakátok előtt mosolyogni is kockázatos / Fotó: Getty Images

A turistákat is figyelmeztetik,hogy az uralkodót ábrázoló plakátok előtt mosolyogni is kockázatos / Fotó: Getty Images

Maha Vajiralongkorn mindig ismert volt arról, hogy imádja a luxust és a nyugati életvitelt. Ez nem meglepő, hiszen egész gyerek- és fiatalkorát angol és ausztrál iskolákban töltötte, és kihasználva azt, hogy 15 éves korában az apja másodszülöttként mégis őt nevezte meg az utódjának, élvezte a koronahercegi létet. Rengeteget csajozott, még az anya is elismerte, hogy egy igazi Don Juan, s ennek a nyugati sajtó szerint meglett az eredménye: amellett, hogy három nőtől összesen hét gyereke született, állítólag megfertőződött HIV-vírussal. De ez még mindig nem minden, a Guardian egy 1992-ben készült riportjában azt állította, hogy az akkor még herceg egy bűnszervezet feje, csempészéssel keres magának egy kis mellékest. Ezt persze a későbbi uralkodó tagadta, de az tény, hogy ha valaki nem tudja, hogy ki ő és esetleg meglát róla egy félmeztelen képet, tetoválásokkal borított teste és szigorú tekintete miatt tényleg úgy néz ki, mint egy képregényben a maffiafőnök.

Feleségének arcán is kényszerűnek tűnik a mosoly / Fotó: Getty Images

Feleségének arcán is kényszerűnek tűnik a mosoly / Fotó: Getty Images

Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, a Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja különböző bankok ajánlatait!


EXTRA AJÁNLÓ
Lakásfelújítás: ezekkel a támogatásokkal lehet belevágni (x)
A Rossmann is készül a Glamour-napokra! Részletek az akciós újságban (x)

www.blikk.hu/aktualis/vilag-titkai/hiv-pozitiv-thai-kiraly/n5w9wbc

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?