jan 14, 2021
8 Views
0 0

Bencsik János: Amit a Jobbik elkövetett, arra nincs mentség és magyarázat

Written by

1 926 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 347 636-ra nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 118 többségében idős, krónikus beteg, így a halottak száma 11 066 főre emelkedett.
A kormány minden lehetőséget kihasználva azon dolgozik, hogy legyen koronavírus elleni vakcina Magyarországon, és jó esély van arra, hogy Kínából is szerez oltóanyagot – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter.
A vakcinabeszerzésekről Gulyás Gergely azt mondta: az EU-s oltóanyag-szállítás lassú, 100 ezer alatt van az unión keresztül Magyarországra érkező heti mennyiség, amivel körülbelül 30 hétig tartana 3 millió ember beoltása.
Az Európai Bizottság „botrányosan” lassú vakcinabeszerzése miatt nem lehet feloldani a korlátozásokat – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.
A magyar kormány egyértelműen oltáspárti, és kampányt is indít annak érdekében, hogy minél előbb, minél többen jelentkezzenek a koronavírus elleni vakcinára – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter.
Gulyás Gergely hangsúlyozta, az oltás önkéntes, és a kormány a jövőben sem teszi kötelezővé azt, ugyanakkor mindenkit arra biztat, hogy regisztráljon, illetve, aki kapott, küldje vissza a nyugdíjasoknak kiküldött papírívet.
Egyre többen szeretnék beoltatni magukat – mondta a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa a Kossuth Rádióban.
Szlávik János közölte: jelenleg vizsgálják, hogy a 18 éven aluliaknál mennyire hatékony a koronavírus elleni védőoltás, de még eltarthat egy ideig, amíg eredmény születik.
Mindazok az állítások, amelyeket az oltást ellenzők hangsúlyoznak, nélkülöznek minden tényszerűséget – mondta Pardi Norbert, a Pennsylvaniai Egyetem biokémikus professzora Magyarország élőben extra című műsorunkban.
Erősíteni kell a közös önkormányzati hivatalok feladatellátásának minőségét, ez ugyanis hatással van a hivatalokhoz tartozó önkormányzatok gazdálkodására és annak fenntarthatóságára – közölte az Állami Számvevőszék.
A GE 3,3 milliárd forintos beruházással bővíti a budapesti és szegedi digitális egészségügyi fejlesztésekkel foglalkozó központjait, a kormány ehhez 675 millió forint támogatást biztosít – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.
KSH: Tavaly decemberben a fogyasztói árak átlagosan 2,7 százalékkal magasabbak voltak az egy évvel korábbinál és 0,3 százalékkal az előző havinál; 2020-ban az előző évhez képest átlagosan 3,3 százalékkal nőttek az árak.
KSH: Tavaly novemberben az építőipari termelés 5,0 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. Az épületek építése 7,7, az egyéb építményeké 2,2 százalékkal nőtt.
Több mint 350 millió forint európai uniós támogatásból megkezdődött Baján a Kodály utcai bölcsőde bővítése, a fejlesztés a bölcsődei helyek számának növelése mellett tizenkét új munkahelyet is teremt – közölte a város önkormányzata.
Idén is rendelkezésre állnak a kulturális ágazatban szükséges források, több mint 22 milliárd forint garantálja az ágazati beruházások, fejlesztések folytatását – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma.
Három vidéken működő magyar vállalat összesen 2,1 milliárd forint értékben hajt végre beruházásokat, amelyekhez a kormánytól 690 millió forint támogatásban részesülnek – közölte a külgazdasági és külügyminiszter.
Varga Zs. András, a Kúria új elnöke szerint a jó ítélkezés erősítheti a tekintélyt. A Magyar Nemzetnek elmondta, hogy a hagyományokra építve folytatná a bírói munkát.
Az anya és apa neve helyett a személyi igazolványokba visszahelyezik az egyes és kettes szülő megnevezést, amelyet a volt belügyminiszter Matteo Salvini törölt el 2019-ben – közölte az olasz sajtó.
A világban 92,3 millióra emelkedett a koronavírus-fertőzöttek száma, 1,9 millióan meghaltak és majd 60 millióan meggyógyultak.
Az Egészségügyi Világszervezet összehívja vészhelyzeti bizottságát. A jelenlegi járványhelyzet megvitatása mellett terítékre kerül az oltási bizonyítványok és a vírustesztek ügye is az utazók esetében.
Szigorú országos karantént vezetnek be Portugáliában a koronavírussal fertőzött emberek számának hirtelen emelkedése miatt. Az emberek péntektől csak élelmiszervásárlás és munkavégzés céljából, illetve egészségügyi indokokból hagyhatják el otthonaikat.
Kapacitásai határára ért a svéd egészségügy. A kórházvezetők szerint elképzelhető, hogy a közeljövőben már nem csak a tervezett, hanem a sürgősségi beavatkozásokat sem tudják elvégezni a koronavírusos betegek kezelése miatt.
Nagy-Britanniában egy nap alatt 1500 halálos áldozata volt a koronavírus-járványnak, az elmúlt 24 órában több mint 47 ezer új fertőzöttet azonosítottak.
A korábbi rendelkezésben szereplő pénteki időpont helyett jövő hétfőtől kell negatív koronavírusteszt-eredményt felmutatniuk azoknak, akik külföldről utaznak Angliába – közölte Grant Shapps közlekedési miniszter.
Törökországban a kínai CoronaVac vakcina vészhelyzeti alkalmazásával megkezdődött a lakosságnak az új koronavírus elleni tömeges beoltása.
Megérkeztek a közép-kínai Vuhanba az Egészségügyi Világszervezet nemzetközi, a koronavírus eredetének felkutatásával megbízott szakértői.
Matteo Renzi, az Élő Olaszország párt vezetője bejelentette, hogy pártjának miniszterei kilépnek Giuseppe Conte koalíciós kormányából, amely így elveszíti szenátusi többségét.
Új kormány alakításáról állapodott meg az Észt Centrumpárt és az ellenzéki jobbközép Észt Reformpárt annak nyomán, hogy Jüri Ratas észt kormányfő szerdán lemondott a pártjához köthető korrupciós ügy miatt.
Az amerikai képviselőház megszavazta a republikánus párti Donald Trump amerikai elnök felmentését célzó eljárás megindítását lázadás szításának vádjával a Capitolium ostroma miatt.
Ismételten elítélte a washingtoni Capitoliumnál kitört erőszakot Donald Trump amerikai elnök videóüzenetében, amelyben azonban nem tett említést az ellene lázadás szításának vádjával megindult hivatali felmentési eljárásról.
Megvédte a Twitter közösségi oldal tulajdonosa a Donald Trump amerikai elnök fiókjának felfüggesztéséről szóló döntést, ám arra figyelmeztetett, hogy ez a lépés veszélyes precedenst teremthet.
Életét vesztette három ENSZ-békefenntartó és hatan megsebesültek Mali központi részén szerdán egy támadásban.
Őrizetbe vettek tíz embert Franciaországban illegális fegyverkereskedelem miatt, a gyanúsítottak között két katona is van – közölte az AFP francia hírügynökség.
Elfogtak a rendőrök egy török férfit és egy román nőt, aki a gyanú szerint harmincegy illegális bevándorlót szállított egy kamion rakterében csütörtök virradóra – közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság.
Elfogtak a rendőrök egy kábítószer-kereskedő bandát irányító 25 éves nőt, aki társával hat illegális bevándorlót szállított Kunszentmártonnál – közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda.
Engedély nélkül tartott lőszereket találtak a Nógrád megyei Szügyben egy 53 éves férfi családi házában, ahol lőfegyvernek látszó tárgyakat is lefoglaltak a rendőrök – közölte a megyei rendőr-főkapitányság.
Tavaly ismét nőtt a legnagyobb, ténylegesen teljesített pótdíjbefizetések összege: a legnagyobb, egyösszegű befizetés 2 797 400 forint volt – közölte a Budapesti Közlekedési Központ.
Egyelőre nem okoz nagy problémát a havazás az országban, az átlagosnál kicsit több műszaki mentéshez kell vonulniuk a tűzoltóknak – mondta Dóka Imre, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője.
Az FKF Nonprofit Zrt. munkatársai folyamatosan végzik a budapesti fő- és közösségi közlekedési útvonalaknak, a Duna-hidak járdáinak, valamint a kerékpárutaknak a takarítását és síkosságmentesítését.
Női kézilabda NB I: FTC-Rail Cargo Hungaria – Hungast Szombathelyi KKA 41:17
Férfi kosárlabda NB I: Alba Fehérvár – Jászberényi KSE 82:65; Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét – Szolnoki Olajbányász 76:96; PVSK-VEOLIA – OSE Lions 89:85; Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Zalakerámia ZTE KK 82:70
Jégkorong Erste Liga: Dunaújvárosi Acélbikák – Sport Club Csíkszereda 1:9

hirtv.hu/ahirtvhirei/bencsik-janos-amit-a-jobbik-elkovetett-arra-nincs-mentseg-es-magyarazat-2515000?utm_source=feed&utm_medium=rss

Komment írása

Article Categories:
hírtv
banner

Vélemény, hozzászólás?