okt 16, 2020
7 Views
0 0

Bemutatkozott a Dacia első elektromos modellje, a Spring

Written by

A négyszemélyes városi kisautó hatótávolsága vegyes használat során 225 km (WLTP ciklus szerint), városi használat mellett pedig 295 km. A Dacia Spring a magyar piac legkedvezőbb árú elektromos autója lesz, az előrendelési akcióban lefoglalt első 100 példány listaáron 6,5 millió forintba kerül majd – ez az állami támogatást is igénybe vevők számára 3 990 000 forintos vételárat jelent.

(A legfrissebb hírek itt)

Bár az előrendelés során az első 100 darabos készlet rendkívül gyorsan elment, a Dacia Hungária tovább folytatja az előrendelési akciót: aki biztosítani akarja, hogy mielőbb megkapja az autót, annak érdemes regisztrálni; ez továbbra is kötelezettségmentes a vásárlók számára!

Az új modell része a Groupe Renault törekvésének, hogy mint az európai elektromosjármű-piac vezető szereplője, mindenki számára elérhetővé tegye az elektromobilitást. Ezzel a modellel a Groupe Renault tovább erősiti majd vezető helyét az elektromos autók piacán, Magyarországon is, ahol az előkelő első helyet foglalja el! A Dacia Spring egyesíti a márka három fő jellemzőjét: egyszerű, robusztus és elérhető.

A lelke a 33 kW teljesítményű elektromotor, amelyhez egy 26,8 kWh-s lítium-ion akkumulátor társul. Ezekkel a Spring hatótávolsága – 125 km/h végsebesség mellett – vegyes használat során eléri a 225 km-t, míg városban a 295 km-t is. A Dacia új elektromos modellje egy vérbeli vagány városi kisautó.

A modell biztosan nem marad észrevétlen az utakon: Y-alakú LED lámpái és robusztus elülső rácsa SUV-kra emlékeztetnek, az opcionális narancs fényezést tartalmazó csomag pedig stílusos megjelenést kölcsönöz az autónak. Kompakt külseje azonban tágas belsőt rejt, ahol kényelmesen elfér négy felnőtt, miközben kategóriájában a legnagyobb, 300 literes csomagteret kapunk.

Az üde külső mögött ott van minden olyan alapvető technológia, ami kényelmet és biztonságot nyújt az utazóknak. A Dacia Spring a Renault-tól már megszokott változatos töltési módokat kínálja, legyen arra szükség akár otthon, bevásárlóközpontban, vagy autópályán. Míg egy háztartási fali csatlakozóról fél óra alatt 9 km-re elegendő energiát vételezhetünk, egy 30 kW-os egyenáramú töltőről az autó nagyjából egy óra alatt nyeri vissza a teljes hatótávra elegendő erejét.

A várakozásokon is túlmutatóan sikeres előrendelési akcióról mindenképp érdemes elmondani azt, hogy a világon sehol nem kapható még az autó, még ebben a konstrukcióban sem, kizárólag Magyarországon indult el ez a példamutató kezdeményezés. Az akcióban elkelt első 100 példány ára 6,5 millió forint lesz, aki pedig az állami támogatást felhasználja az 3 990 000 forintért juthat elektromos autóhoz, ami a piacon forradalmi lépésnek számít!

A felszereltség tartalmazza majd a mindennapi használat során szükséges alapvető technológiákat és vezetéssegítő rendszereket. A Dacia Hungária által indított akció keretében az első száz darabos készlet ugyan 4 óra alatt elfogyott, de az előrendelés ugyanakkor folytatódik, hogy azok az érdeklődők, akik szeretnék biztosítani, hogy autójukat mielőbb megkaphassák, érdemes tájékozódniuk és előrendelniük az autót.

„Biztosak voltunk a modell sikerében, de az minket is meglepett, hogy 4 óra alatt elfogyott az első 100 Spring” – mondta el Wachtler Tamás, a Dacia magyarországi igazgatója.

„Továbbra is arra biztatok mindenkit, aki ilyen autót szeretne, hogy vegyen részt az előrendelési akcióban, amit folytatunk. Bár árat és pontos szállítási határidőt egyelőre nem tudunk garantálni, de továbbra is százezer forint befizetésével, kötelezettségek nélkül lehet ezt megtenni és ez esetben a már odaítélt állami támogatás is felhasználható”.

A végleges ár- és felszereltségi lista 2021-ben érkezik majd.

<!– #ad-bank360::before {content: ‘hirdetés’; display: block; font-size: 12px; text-align: center; line-height: 26px; color:#acacac}

AKÁR FÉLMILLIÓ FORINTOT IS SPÓROLHAT EGY MÁSFÉL MILLIÓS SZEMÉLYI KÖLCSÖNÖN, HA JÓL VÁLASZT

A THM-plafon ellenére havonta több ezer forintot is spórolhat, ha megfontoltan választ személyi kölcsönt. A Blikk és a Bank360 Személyi Kölcsön Kalkulátorával egyszerűen, mindössze pár kattintással összahasonlíthatja különböző bankok hiteleit. Ha 1 500 000 forintot igényel 72 hónapra, akkor egy kedvező ajánlat kiválasztásával akár félmillió forintot is spórolhat a hitel teljes futamideje alatt. Ezt a hitelkalkulátort használva akár magasabb összegre vagy rövidebb futamidőre is kalkulálhat. Ha meglévő hitelét rendezné egy adósságrendező személyi kölcsönnel,akkor ez a hitelkiváltó kalkulátor segíthet, ha pedig autóvásárláshoz keres kölcsönt, akkor kattintson ide az autóhitel kalkulátorért!

–>

EXTRA AJÁNLÓ
Nem csak az arcukra használják a nők! Íme az intim hidratálás titkos fegyvere (x)
Miért okoz depressziót az őszi sötéteség? Ezt tehetjük ellene (x)

www.blikk.hu/eletmod/tippek/dacia-elso-elektromos-modell-spring/qb50v5h

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk · Életmód
banner

Vélemény, hozzászólás?